Acasă Evenimente Președintele Consiliului Județean Timiș, Alin Nica, a luat cuvântul la Congresul Partidului...

Președintele Consiliului Județean Timiș, Alin Nica, a luat cuvântul la Congresul Partidului Popular European

190
0

 

Președintele Consiliului Județean Timiș, Alin Nica, a luat cuvântul la Congresul Partidului Popular European, unde a abordat subiectul viitorului Parteneriatului Estic din perspectivă locală și regională, în calitate de raportor.

În discursul său, Nica a subliniat importanța extinderii Uniunii Europene ca investiție esențială în pace, stabilitate și prosperitate. El a evidențiat necesitatea sprijinului și cooperării la toate nivelurile pentru țări precum Serbia, Muntenegru, Macedonia de Nord, Ucraina și Moldova, care au de parcurs numeroase etape pe drumul aderării la UE.

Rolul semnificativ al autorităților regionale și locale în implementarea politicilor și reformelor necesare pentru integrarea în UE a fost subliniat de Nica, care a asigurat oficialii țărilor partenere că județul Timiș și colegii din România sunt angajați în sprijinirea creșterii capacității administrative în regiunile respective.

Prin implicarea comunităților locale și respectarea principiului subsidiarității, obiectivele comune cu UE pot fi atinse, iar cetățenii pot fi apropiați de Uniunea Europeană.

Congresul Partidului Popular European de la București a reunit peste 2.000 de delegați din peste 40 de țări, fiind un eveniment major în care au fost discutate teme de actualitate din agenda europeană. Alin Nica a exprimat onoarea de a reprezenta Comitetul European al Regiunilor și bucuria de a participa la lucrările alături de lideri de stat, de guverne și președinți de partide din familia politică europeană PPE.

Articolul precedentLa Ohaba Română 15 gospodării au fost inundate! Pompierii au intervenit!
Articolul următorArmin Otvos, în vârstă de 37 de ani, s-a lansat în cursa pentru funcția de primar al orașului Ciacova, fiind candidatul Partidului Social Democrat (PSD

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.