Acasă Social Un nou pas către eficiența energetică: Reabilitarea termică a unui bloc din...

Un nou pas către eficiența energetică: Reabilitarea termică a unui bloc din Timișoara

263
0

 

 

Timișoara face progrese semnificative în procesul său de reabilitare termică a blocurilor de locuințe, în cadrul proiectului “Îmbunătățirea eficienței energetice în sectorul rezidențial prin reabilitarea termică a blocurilor de locuințe situate pe străzile: Calea Circumvalațiunii 67, Aleea F.C. Ripensia 16-22, Gh. Lazăr 42”.

Achiziția pentru reabilitarea termică a unui nou imobil a fost inițiată, iar obiectul acesteia constă în execuția mai multor lucrări la blocul situat pe Calea Circumvalațiunii nr. 67. Printre acestea se numără:

– Izolarea termică a pereților exteriori cu vată minerală bazaltică de 10 cm grosime, precum și cu 10 cm de polistiren extrudat la soclu.
– Înlocuirea tâmplăriei din lemn și metal cu tâmplărie etanșă cu rama din PVC și geamuri duble, tratate low-e, și înlocuirea ușilor de acces în clădire cu uși din PVC prevăzute cu geam termoizolant la partea superioară, iar la cea inferioară cu panou PVC.
– Închiderea balcoanelor pentru îmbunătățirea aspectului clădirii și creșterea coeficientului termic.
– Reabilitarea termică a planșeului peste subsol cu polistiren de 8 cm și a planșeului peste ultimul nivel cu polistiren de 10 cm grosime.

Valoarea totală estimată a acestor lucrări este de 328,0987,47 RON (fără TVA), iar proiectul beneficiază de finanțare din fonduri ale Uniunii Europene, în cadrul Programului Operațional Regional – POR.

Această inițiativă reprezintă un pas important în direcția reducării consumului de energie și a emisiilor de gaze cu efect de seră în oraș, contribuind la creșterea confortului locativ și la îmbunătățirea calității vieții pentru locuitorii din Timișoara.

Articolul precedentAccident grav pe Centura Timișoarei: Trei persoane rănite în urma unei coliziuni provocate de un șofer în vârstă de 25 de ani
Articolul următorBurger King a deschis un restaurant în ansamblul Iulius Town

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.