Acasă Evenimente Campania națională pentru respectarea legislației muncii în domeniul securității și protecției: Rezultate...

Campania națională pentru respectarea legislației muncii în domeniul securității și protecției: Rezultate și Implicații

202
0

 

 

În perioada 22 februarie – 01 martie 2024, Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Timiș a desfășurat o campanie națională pentru verificarea modului de respectare a prevederilor legale privind încheierea și executarea contractelor individuale de muncă de către angajatorii care desfășoară activități de protecție și gardă, conform codului CAEN 8010.

Obiectivele acestei ample campanii au inclus identificarea angajatorilor din domeniul securității și protecției, asigurându-se că aceștia respectă prevederile legale referitoare la relațiile de muncă. Inspectorii de muncă din cadrul ITM Timiș au efectuat 43 de controale în acest sens.

Rezultatele campaniei au fost semnificative. Au fost aplicate 49 de sancțiuni contravenționale, dintre care 24 de amenzi în valoare totală de 63.000 de lei, și au fost emise 25 de avertismente. În plus, au fost dispuse 64 de măsuri pentru remedierea deficiențelor constatate în timpul controalelor.

Printre problemele identificate s-au numărat nerespectarea prevederilor privind munca suplimentară, munca în zilele de repaus săptămânal și munca de noapte. Aceste deficiențe au fost abordate prin măsuri obligatorii de remediere, în vederea aducerii angajatorilor la conformitate cu legislația în vigoare.

Campania a avut și un scop educativ, contribuind la creșterea gradului de conștientizare a angajatorilor și angajaților din domeniul securității și protecției cu privire la importanța respectării prevederilor legale în domeniul relațiilor de muncă.

În contextul în care respectarea drepturilor lucrătorilor este esențială pentru o societate echitabilă și prosperă, eforturile autorităților de reglementare, precum și implicația activă a instituțiilor de control, reprezintă piloni fundamentali în asigurarea unei piețe a muncii sănătoase și echitabile.

Campania desfășurată de ITM Timiș subliniază importanța monitorizării și aplicării riguroase a legislației muncii în toate sectoarele de activitate, asigurând astfel protecția și respectarea drepturilor lucrătorilor din industria securității și protecției.

Cu multă considerație,

Inspector Șef,
Jr. Ileana Mogoșanu

Articolul precedentClubul Sportiv Comunal CSC Ghiroda și Giarmata Vii: Implicare și Succes în Fotbalul Românesc
Articolul următorDescoperă Oportunitățile de Burse și Studii în Germania

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.