Acasă sănătate Timișoara Își Construiește Viitorul: Startul Lucrărilor la Stadionul Nou

Timișoara Își Construiește Viitorul: Startul Lucrărilor la Stadionul Nou

203
0

 

 

Astăzi a fost o zi de referință pentru Timișoara, o zi în care s-a pus piatra de temelie pentru viitorul stadion al orașului. Într-un moment plin de semnificație, primarul Dominic Fritz, alături de viceprimarii Ruben Lațcău și Cosmin Tabără-Amânar, împreună cu managerul SSU Politehnica Timișoara, Costel Pantilimon, au dat startul lucrărilor la ceea ce va deveni un simbol al comunității: noul stadion.

Cu lopețile pline de determinare și speranță, s-au înlăturat primele bucăți de pământ, marcând astfel începutul unei noi ere în istoria sportului local. În același timp, a fost îngropată o “capsulă a timpului”, care conține un mesaj special pentru viitoarele generații ce se vor bucura de această investiție masivă în infrastructură.

Evenimentul a fost marcat și de un meci demonstrativ al juniorilor de la Poli, care au adus un strop de emoție și entuziasm printre cei prezenți. Primarul Dominic Fritz a primit în dar o minge și un tricou semnate de legendele echipei, simboluri ale spiritului și tradiției fotbalistice timișorene.

Noul stadion, amplasat pe Calea Buziașului, va fi o construcție modernă, realizată pe structură metalică, și va oferi 10.101 locuri în tribune, un gazon natural impecabil și facilități ultramoderne, conform standardelor impuse de UEFA și IFAB. Astfel, Timișoara va avea capacitatea de a găzdui competiții internaționale, evenimente sportive de amploare și concerte memorabile.

Primăria Timișoara susține financiar construcția Arenei Eroii Timișoara exclusiv din fonduri locale, în valoare de 115 milioane de lei, o investiție care va reprezenta o etapă crucială în revitalizarea fotbalului local. Acest nou complex sportiv va juca un rol esențial în dezvoltarea copiilor și juniorilor, oferindu-le condiții optime pentru antrenamente și competiții.

Pe lângă facilitățile sportive, noul stadion va dispune și de o parcare generoasă, cu 430 de locuri, și o zonă verde, transformând întregul complex într-un loc ideal pentru întâlniri sociale și recreere în aer liber pentru întreaga comunitate.

Timișoara privește cu optimism și entuziasm spre viitorul său, iar construcția acestui stadion reprezintă un pas important în transformarea orașului într-un centru vibrant al sportului și divertismentului, care să inspire și să aducă împreună oamenii din toate colțurile orașului.

Articolul precedentAlex Miculescu și Andra Păcurar: Campioni Naționali în Dansul Latino
Articolul următorIonuț Stănușoiu, validat de partidul PNL pentru a candida din nou pentru funcția de Primar al Comunei Ghiroda

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.