Acasă Evenimente Sărbătoarea Culorilor și a Culturii: Seminarul de Folclor “Uniti prin Multiculturalitate!” la...

Sărbătoarea Culorilor și a Culturii: Seminarul de Folclor “Uniti prin Multiculturalitate!” la Deta

171
0

 

 

O explozie de culoare și cultură a inundat Centrul Cultural al orașului Deta în ziua de 2 martie, odată cu desfășurarea seminarului de folclor “Uniti prin Multiculturalitate!” în cadrul proiectului cultural „Curcubeul Multiculturalității în zona Timiș-Torontal-Bîrzava”.

Reprezentanții celor 7 etnii participante au adus contribuția lor la eveniment, împărtășind și învățând unii de la alții pași de dans specifici etniilor pe care le reprezintă. Ansamblurile precum Salba Ghedului Deta, Margaretta Deta, Edelweiss Deta, Brest Breștea și Vince Deta, alături de Fijalocka Butin și Sveti Nikola Deta, au făcut ca sala să vibreze de energie și entuziasm.

Sub îndrumarea coregrafului, fiecare dintre participanți a călătorit în timp, redescoperind dansurile vechi și tradiționale pe care strămoșii lor le interpretau cu multă pasiune la baluri și evenimente comunitare. O zi departe de tehnologie a permis acestor tineri să se conecteze cu rădăcinile lor culturale, aducând în prim-plan amintiri prețioase din lada cu zestre a orașului Deta.

Atmosfera din sala de spectacole a fost una plină de bucurie și voie bună, demonstrând încă o dată că cultura este un element unitar ce poate aduce comunitățile împreună. Primăria orașului Deta exprimă recunoștința sa către toți participanții pentru efortul lor în conservarea și promovarea patrimoniului cultural tradițional al orașului. Evenimentul a fost nu doar o lecție de folclor, ci și o celebrare a diversității și a spiritului comunitar.

Articolul precedentHunedoara își plânge eroul: Dr. Horia Ioan Talfeș, un medic și un om excepțional
Articolul următorȘofer Austriac cu McLaren prins drogat și cu numere false. În dreapta sa stătea un polițist!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.