Acasă Evenimente Dominic Fritz transformă ruinele într-o parcare modernă și ecologică în Timișoara

Dominic Fritz transformă ruinele într-o parcare modernă și ecologică în Timișoara

250
0

 

 

Primarul Timișoarei, Dominic Fritz, a anunțat finalizarea demolării ruinelor și demararea amenajării unei parcări moderne și ecologice pe strada Martir Ioan Stanciu, în zona Girocului. Această inițiativă vine în urma unei perioade în care întreaga zonă era afectată de abandon și degradare, fiind un focar de infecție cu clădiri în paragină și gunoaie aruncate la întâmplare.

Primarul Dominic Fritz a subliniat importanța implicării comunității locale în procesul de planificare și amenajare a noii parcări, luând în considerare nevoile și sugestiile exprimate de cetățeni. Astfel, proiectul va oferi nu doar 80-90 de locuri de parcare, ci și spații verzi, o parcare securizată pentru biciclete, iluminat public și treceri de pietoni supraînălțate, sporind siguranța copiilor și a seniorilor.

O atenție deosebită este acordată componentei ecologice a proiectului, echipa de spații verzi urmând să planteze nu mai puțin de 27 de arbori, oferind astfel locuitorilor din zonă un spațiu public de calitate și contribuind la îmbunătățirea calității aerului. De asemenea, zonele de parcare vor fi realizate cu dale înierbate, de beton, pentru a preveni formarea noroiului și pentru a asigura o infrastructură durabilă și prietenoasă cu mediul înconjurător.

Prin transformarea ruinelor într-o parcare modernă și ecologică, Dominic Fritz și echipa sa demonstrează un angajament puternic față de dezvoltarea durabilă a orașului Timișoara și față de îmbunătățirea calității vieții locuitorilor săi. Acest proiect reprezintă un exemplu inspirațional pentru alte comunități locale, evidențiind importanța colaborării între autorități și cetățeni pentru crearea unor spații urbane funcționale, estetice și ecologice.

Articolul precedentCS Flacăra Parța anunță un transfer de marcă: Brian Filimon se alătură echipei!
Articolul următorHunedoara își plânge eroul: Dr. Horia Ioan Talfeș, un medic și un om excepțional

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.