Acasă Evenimente Primăria Timișoara pune accent pe respectarea regulilor de gestionare a deșeurilor: Amenzi...

Primăria Timișoara pune accent pe respectarea regulilor de gestionare a deșeurilor: Amenzi usturătoare pentru practici ilegale pe șantierele de construcții

145
0

 

 

Primăria Timișoara a anunțat recent o serie de amenzi usturătoare aplicate unor societăți din oraș pentru practici ilegale legate de gestionarea deșeurilor pe șantierele de construcții din zona Complexului Studențesc și a Bulevardului Vasile Pârvan. Potrivit comunicatului oficial, mai multe companii au fost sancționate de Poliția Locală pentru nerespectarea regulilor privind colectarea separată a deșeurilor și pentru angajarea unei societăți neautorizate în acest scop.

Una dintre societățile în cauză a primit o amendă dublă, în valoare de 40.000 de lei, prima dată pentru lipsa colectării separate a deșeurilor și apoi pentru contractarea unei firme neautorizate pentru gestionarea acestora. Acest demers a condus la sancționarea societății respective pentru lipsa unei autorizații de mediu. În plus față de sancțiunile financiare, companiile au fost obligate să sorteze și să predea corespunzător deșeurile, conform reglementărilor.

Primăria Timișoara a făcut un apel către toate firmele din domeniul construcțiilor să respecte regulile privind gestionarea deșeurilor și să colaboreze pentru menținerea curățeniei în oraș. Abandonarea deșeurilor sau depozitarea necorespunzătoare a acestora nu afectează doar mediul înconjurător, ci și sănătatea publică și aspectul estetic urban.

Autoritățile subliniază că gestionarea corectă a deșeurilor este o responsabilitate comună și că fiecare entitate implicată trebuie să își asume această responsabilitate. Prin respectarea regulilor și cooperarea între autorități și companii, se poate asigura o gestionare mai eficientă și responsabilă a deșeurilor în oraș.

Prin campania #TimișoaraCurată și #ZeroDeșeuri, Primăria Timișoara evidențiază importanța implicării tuturor cetățenilor și instituțiilor în eforturile de protejare a mediului și de menținere a unui oraș curat și sănătos pentru toți locuitorii săi.

Articolul precedentFostul prefect de Gorj, Dan Ilie Morega se crede mai presus decât legea! Merge și cu girofarul și așteaptă să i se facă loc când trece pe lângă alți șoferi!
Articolul următorMarcând Ziua Protecției Civile în România: Comemorând 90 de ani de Grija pentru Comunitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.