Acasă National Alfred Simonis își face o armată de primari! Se pregătește pentru funcția...

Alfred Simonis își face o armată de primari! Se pregătește pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Timiș!??

276
0

 

 

Într-un gest care a captat atenția opiniei publice din Timiș, un număr semnificativ de primari și viceprimari din diverse localități ale județului au decis să-și schimbe afilierea politică și să se alăture Partidului Social Democrat (PSD). Anunțul a fost făcut de către Alfred Simonis, președintele PSD Timiș, care a subliniat dedicarea și angajamentul acestor aleși locali față de comunitățile pe care le reprezintă.

Printre primarii care au făcut trecerea la PSD se numără Saveta Moldovan din comuna Foeni, Nicolae Birău din Variaș, Bono Cucalan din Dudeștii Vechi, Ioan Munteanu din Liebling și Costel Medelean din Tomești. Această mișcare politică nu s-a oprit doar la nivelul primarilor, ci și viceprimarii din diverse localități, precum Petru Manuel Cîtlan din Uivar, Ababei Lucian din Jamu Mare și Iosif Minnich din Sânandrei, au ales să își schimbe afilierea politică și să se alăture PSD-ului.

Interesant de remarcat este faptul că majoritatea primarilor și viceprimarilor care au făcut această trecere sunt proveniți din Partidul Național Liberal (PNL), cinci primari și patru viceprimari, arătând o schimbare semnificativă a peisajului politic local. Alături de aceștia, au mai aderat la PSD câte un primar din USR, PMP, Pro România și Partidul Republican, respectiv doi viceprimari din PMP și doi din USR.

Această schimbare de culori politice demonstrează dinamica și volatilitatea peisajului politic din Timiș și poate influența viitoarele alegeri locale din 2024. Cu toate acestea, ramâne de văzut cum va afecta această mișcare dinamica comunităților locale și relațiile dintre diferitele partide politice din județul Timiș.

Articolul precedentPercheziții Desfășurate de Polițiștii Lugojeni în Caraș-Severin
Articolul următorSolidaritate și Creativitate la Târgul Solidar de Mărțișor de la Cinema Victoria

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.