Acasă Social Polițiștii Biroului de Analiză și Prevenire a Criminalității Timiș demarează un efort...

Polițiștii Biroului de Analiză și Prevenire a Criminalității Timiș demarează un efort susținut în conștientizarea pericolelor asociate consumului de droguri în rândul adolescenților

122
0

 

Polițiștii Biroului de Analiză și Prevenire a Criminalității Timiș demarează un efort susținut în conștientizarea pericolelor asociate consumului de droguri în rândul adolescenților, prin intermediul programului lor inovator de Centre de Informare și Consiliere Școlară. Scopul acestor activități este de a educa și sensibiliza tinerii în fața consecințelor grave ale unor alegeri neinspirate.

În cadrul acestei inițiative, polițiștii au colaborat strâns cu colegii din Penitenciarul Timișoara, care au venit însoțiți de doi deținuți condamnați pentru trafic de droguri. Elevii Liceului Tehnologic de Silvicultură și Agricultură Timișoara au fost publicul țintă al acestei activități, având ocazia să asculte și să învețe din experiențele de viață ale celor doi deținuți.

Prin intermediul acestui program inovator, polițiștii își propun să ilustreze tinerilor cât de subțire poate fi linia dintre legalitate și ilegalitate, și cât de rapid pot apărea consecințele grave. Într-adevăr, alegerea de a experimenta cu substanțe interzise poate avea repercusiuni devastatoare nu doar în plan personal, ci și profesional și familial.

Aceste activități au ca scop nu doar informarea, ci și încurajarea tinerilor să fie vigilenți și responsabili în alegerile pe care le fac. Prin educație și dialog deschis, sperăm să putem preveni cazurile de consum de droguri și să îi îndrumăm pe tineri pe calea unui stil de viață sănătos și echilibrat. Este important ca fiecare individ să fie conștient de riscurile și consecințele acțiunilor sale, iar prin proiecte precum acesta, poliția și comunitatea lucrează împreună pentru a asigura un viitor mai sigur și mai sănătos pentru tinerii noștri.

Articolul precedentProiectul ambițios de reabilitare termică a blocurilor din Timișoara înregistrează progrese semnificative
Articolul următorPrimăria Timișoara își anunță planurile pentru comercializarea de produse dedicate Zilei de 8 Martie

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.