Acasă Social Primăria Timișoara intensifică acțiunile pentru menținerea orașului verde și îngrijit

Primăria Timișoara intensifică acțiunile pentru menținerea orașului verde și îngrijit

130
0

 

Orașul Timișoara se remarcă prin peisajul său urban verde și îngrijit, iar administrația locală își reafirmă angajamentul de a păstra acest aspect deosebit. Într-un efort continuu de a răspunde solicitărilor cetățenilor și de a îmbunătăți aspectul spațiilor verzi, Primăria Timișoara intensifică acțiunile de corecție și îngrijire a arborilor pe toate străzile orașului.

Echipele de la Horticultura, Rogera și Barierra System sunt mobilizate și active pe teren, intervenind atât în Parcul Dacia, cât și pe mai multe străzi din oraș. Printre acestea se numără străzile Socrate, Tiberiu Timișan Pop, Mureș, Crivaia, Meziad, M. M.Ciopec, Dr. Ioan. Mureșan, Basmului și Satu Nou, precum și 1 Decembrie.

Acțiunile desfășurate de echipele specializate vizează menținerea unei forme echilibrate a arborilor pentru a facilita circulația pietonală și auto, precum și pentru a permite pătrunderea luminii naturale. De asemenea, se acordă o atenție deosebită eliminării ramurilor periculoase sau uscate, pentru a preveni accidentele și pentru a asigura siguranța cetățenilor.

Toaletarea arborilor se desfășoară periodic, iar deciziile sunt luate în urma unei monitorizări constante a situației de către echipele responsabile. În perioada de vegetație, intervențiile sunt limitate la corecții ușoare și ridicarea coroanelor, în conformitate cu normele și reglementările în vigoare.

Primăria Timișoara subliniază importanța colaborării cu comunitatea și încurajează cetățenii să continue să semnaleze problemele legate de spațiile verzi și arbori. Solicitările primite vor fi tratate cu prioritate în funcție de gradul de urgență al intervenției, într-un efort comun de a menține orașul verde și frumos pentru toți locuitorii săi.

Articolul precedentMoravița se pregătește pentru o nouă etapă în educație: Grădiniță modernizată în Stamora Germană
Articolul următorSancțiuni și Măsuri Corective la UNICARM SRL Orțisoara

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.