Acasă Social Primăria Timișoara investește în reabilitarea pasajului de pe strada Polonă

Primăria Timișoara investește în reabilitarea pasajului de pe strada Polonă

140
0

 

 

Primăria Timișoara își consolidează angajamentul față de dezvoltarea infrastructurii urbane prin includerea sumei necesare pentru reabilitarea pasajului de pe strada Polonă în bugetul pe anul 2024.

Accesul către zona Polonă, zona industrială și localitățile învecinate va fi îmbunătățit semnificativ prin construcția unui pasaj modern, care va înlocui pasajul existent de pe traseul Slavici – Polonă.

În bugetul pe anul 2024, se prevede o sumă de 3,5 milioane de lei destinată proiectului tehnic și execuției lucrărilor. Aceste fonduri vor fi suplimentate ulterior pentru a permite demararea investiției la finalul acestui an.

Primarul Dominic Fritz a subliniat importanța acestui proiect, menționând că acesta va rezolva o serie de probleme întâmpinate de locuitorii din Freidorf, Utvin și Sânmihaiu Român, care se deplasează zilnic în Timișoara pentru școală sau serviciu. Actualmente, zona este afectată de un carosabil deteriorat, punând în pericol siguranța pietonilor și a bicicliștilor.

Proiectul presupune reconstruirea a trei poduri pe o distanță de 2 kilometri, cu piste dedicate bicicletelor și trotuare sigure. Valoarea totală a proiectului se ridică la 94.380.352 lei, iar finanțarea provine din bugetul local.

După aprobarea bugetului, va fi lansată licitația pentru proiectul tehnic și execuția lucrării. Termenul de finalizare a proiectului este estimat la un an, iar lucrările vor include demolarea integrală a pasajului existent, construirea unei fundații noi și reabilitarea trotuarelor și pistelor pentru biciclete.

Proiectul nu se limitează doar la infrastructură rutieră, ci include și intervenții la rețelele edilitare, sistemul de iluminat public și amenajarea zonelor verzi. Astfel, realizarea acestui proiect va contribui la îmbunătățirea calității mediului înconjurător și la diminuarea surselor de poluare.

Articolul precedentCopiii din Centrul de zi pentru copii din Kuncz, în vizită la Teatrul “Merlin”
Articolul următorTineri reținuți pentru furt din farmacie

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.