Acasă Evenimente Primăria Timișoara Achită Datoriile Istorice către E.ON După 11 Ani

Primăria Timișoara Achită Datoriile Istorice către E.ON După 11 Ani

105
0

 

 

După o perioadă îndelungată de eforturi și angajament, Primăria Timișoara a reușit să-și achite datoriile istorice către E.ON, marcând astfel un moment important în relația furnizor-consumator.

Datoriile vechi ale societății COLTERM către E.ON, acumulate din 2013, au fost în sfârșit achitate în întregime. Suma impresionantă de 72 de milioane de lei, reprezentând facturi emise și neachitate de-a lungul anilor, a fost achitată în totalitate.

Eforturile pentru achitarea acestei datorii monumentale au început în 2020, când s-a încheiat o înțelegere cu E.ON. Prin această înțelegere, Primăria s-a angajat să plătească suma datorată în rate lunare, totalizând 3 milioane de lei pe lună. Luna de lună, s-au achitat ratele stabilite, iar acum, cu plata ultimei tranșe de 284.238 de lei, datoria istorică a municipalității a fost stinsă definitiv.

În paralel cu această realizare remarcabilă, Primăria Timișoara s-a asigurat că societatea de termoficare dispune de stocuri suficiente de cărbune și gaze naturale pentru a furniza fără probleme căldură și apă caldă pentru locuitorii orașului. De asemenea, s-au efectuat lucrări de modernizare și înlocuire a rețelei de termoficare, cu 29 de kilometri de rețea secundară și primară înlocuiți, și modernizarea a 25 de puncte termice din oraș. Aceste măsuri nu numai că asigură un serviciu de calitate pentru locuitori, dar contribuie și la reducerea costurilor de întreținere și exploatare a rețelelor.

Achitarea datoriilor către E.ON și eforturile de modernizare a infrastructurii de termoficare marchează un pas important către normalitate pentru Primăria Timișoara și confirmă angajamentul său pentru bunăstarea și confortul locuitorilor săi. #pasicatrenormalitate

Articolul precedentPrimarul Florin Octavian Bucur împreună cu Locuitorii din Cartierul Serena 2: O Discuție Constructivă pentru Comunitate
Articolul următorModificări în Traseul Tramvaiului Linia 9 din Timișoara pe 17.02.2024

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.