Acasă Evenimente Sorin Grindeanu și Matteo Salvini: O Colaborare Pentru Dezvoltare și Conectivitate

Sorin Grindeanu și Matteo Salvini: O Colaborare Pentru Dezvoltare și Conectivitate

156
0

 

Ministrul Transporturilor din România, Sorin Grindeanu, a avut o nouă întâlnire constructivă cu omologul său italian, Matteo Salvini, discutând despre proiecte importante de infrastructură și cooperare între cele două țări.

Una dintre prioritățile abordate a fost implementarea unor proiecte noi în cadrul Inițiativei celor Trei Mări, cu accent pe interconectarea rutieră între Marea Baltică, Marea Neagră și Marea Egee. În acest sens, s-a decis construcția drumului de mare viteză Arad-Oradea, care va facilita fluxul de transport și va spori conectivitatea în regiune.

De asemenea, extinderea rețelelor de transport din România și Italia a fost un subiect de interes comun, cu accent pe diversificarea rutelor de transport care tranzitează teritoriul Uniunii Europene. Ministrul Grindeanu a subliniat importanța respectării angajamentelor contractuale din partea firmelor italiene active în domeniul infrastructurii, având în vedere dinamica rapidă a pieței românești și impactul la nivel european al întârzierilor în implementarea proiectelor.

În contextul sprijinului acordat Ucrainei, România și Italia au discutat despre participarea firmelor românești și europene la reconstrucția țării după finalizarea conflictului ruso-ucrainean. Portul Constanța a fost menționat ca având un rol crucial în asigurarea unei conexiuni maritime eficiente între Marea Neagră și porturile italiene de la Marea Adriatică, facilitând astfel tranzitul de mărfuri.

Un alt subiect important a fost sprijinul pentru aderarea României la Spațiul Schengen, cu ministrul Grindeanu evidențiind importanța eliminării controalelor la frontierele navale și aeriene și susținând demersurile Italiei în acest sens la nivel european.

Această întâlnire reprezintă un pas semnificativ în consolidarea relațiilor bilaterale și a cooperării între România și Italia în domeniul transporturilor și infrastructurii, cu perspective promițătoare pentru viitorul ambelor țări.

Articolul precedentProgres în Procesul de Constituire a Dreptului de Proprietate în Timiș
Articolul următorVă căsătoriţi anul acesta? ,,Târgul pentru mirese” vă așteaptă, în weekend, la Iulius Town

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.