Acasă Social Elevii de la Liceul Calderon primesc instruire în prim ajutor

Elevii de la Liceul Calderon primesc instruire în prim ajutor

122
0

 

 

Elevii din clasele IX-XII ale Liceului Calderon din Timișoara au avut parte de o experiență educativă deosebită în ceea ce privește tehnica de prim ajutor în situații de urgență. În cadrul unui program organizat de Primăria Timișoara în colaborare cu Inspectoratul pentru Situații de Urgență și Inspectoratul Școlar Timiș, elevii au beneficiat de cursuri profesionale de prim ajutor, menite să îi pregătească pentru a face față situațiilor neprevăzute.

Cursurile au avut ca scop instruirea elevilor în privința prevenirii riscurilor, respectării regulilor de siguranță și acordării primului ajutor în caz de nevoie. În plus, elevii au fost îndrumați în privința apelării numărului unic de urgență 112 în situații critice. Pentru elevii mai mici, de gimnaziu, accentul a fost pus pe prevenție și conștientizarea riscurilor, în timp ce elevii de liceu au fost instruiți în tehnici practice de acordare a primului ajutor.

Nu au fost uitați nici profesorii, aceștia beneficiind de traininguri specifice care să îi ajute să coordoneze acțiunile în cazurile de urgență. Programul a fost conceput să implice întreaga comunitate școlară, punând accentul pe educația pentru siguranță și pregătirea pentru situații de criză.

Până în prezent, 30 de unități de învățământ din Timișoara s-au alăturat acestui program de conștientizare.

Articolul precedentPrimarul Flavius Alin Roșu aduce problemele comunității Șag în atenția liderilor naționali
Articolul următorElevii de la Școala Gimnazială Șag, în vizită la Instituția Prefectului Județul Timiș

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.