Acasă Evenimente Restricții Rutiere pentru Lucrări la Rețelele de Apă și Canalizare

Restricții Rutiere pentru Lucrări la Rețelele de Apă și Canalizare

157
0

 

“Proiecte de Modernizare a Infrastructurii Urbane în Timișoara:”

Municipiul Timișoara se află în plin proces de modernizare a infrastructurii urbane, prin realizarea unor proiecte de reabilitare și extindere a rețelelor de apă și canalizare. Aceste inițiative sunt parte a unui efort mai larg de a îmbunătăți calitatea serviciilor de utilități publice și de a asigura un mediu mai sănătos și mai sigur pentru locuitorii orașului.

În acest context, se desfășoară proiectul de reabilitare a rețelei de alimentare cu apă și canalizare pe Timișoara Nord LOT 2 și Timișoara Sud LOT 2. Pentru buna derulare a acestor lucrări esențiale, au fost impuse restricții rutiere în anumite zone ale orașului.

Astfel, în perioada 14.02.2024 – 8.03.2024, circulația rutieră va fi restricționată pe strada Avram Imbroane, între intersecția cu strada Aristide Demetriade și accesul auto al societății PROMPT S.A. De asemenea, în intervalul orar 09:00-17:00, în perioada 15.02.2024 – 15.03.2024, circulația rutieră va fi închisă pe strada Ulpia Traiana, între strada Mareșal Alexandru Averescu și bulevardul Liviu Rebreanu.

Aceste măsuri temporare au ca scop asigurarea condițiilor optime pentru lucrările de modernizare și extindere a infrastructurii de apă și canalizare, iar autoritățile își exprimă încrederea că restricțiile vor fi înțelese și respectate de către șoferii și locuitorii afectați.

Proiectele de infrastructură din Timișoara presupun nu doar lucrări de extindere și reabilitare a rețelelor de apă și canalizare, ci și implementarea unui sistem de valorificare a nămolului de la Stația de epurare, precum și modernizarea Stației de Tratare a Apei Bega.

Finanțarea acestor proiecte este asigurată în proporție de 75,35% de Uniunea Europeană, 16,88% de la bugetul de Stat, 6% co-finanțare de la Aquatim și 1,77% de la bugetul local. Finanțarea de la bugetul local se ridică la 4,3 milioane euro, reprezentând un angajament semnificativ al administrației locale pentru dezvoltarea infrastructurii urbane în beneficiul comunității.

Articolul precedentValentine’s Day, la Iulius Town: premii pentru îndrăgostiți, photo booth și meniuri speciale la restaurantele tale preferate
Articolul următorInvestiții în Confort și Sustenabilitate: Primăria Timișoara Continuă Programul de Reabilitare Termică

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.