Acasă Social Investiții în Confort și Sustenabilitate: Primăria Timișoara Continuă Programul de Reabilitare Termică

Investiții în Confort și Sustenabilitate: Primăria Timișoara Continuă Programul de Reabilitare Termică

156
0

 

 

Primăria Municipiului Timișoara a anunțat semnarea a două noi contracte de execuție a lucrărilor de reabilitare termică pentru încă două imobile, în cadrul programului extins de modernizare a clădirilor. Aceste investiții urmăresc îmbunătățirea confortului locatarilor și reducerea consumului de energie, contribuind astfel la crearea unui viitor mai confortabil și mai sustenabil pentru comunitatea locală.

Primul contract vizează imobilul de pe strada Brandusei nr. 12, cu un termen de finalizare de șapte luni și jumătate de la data ordinului de execuție. Valoarea lucrărilor pentru acest proiect se ridică la 2.171.770,79 RON (fără TVA). Al doilea contract este destinat blocului situat pe strada Deliblata nr. 21, cu o durată de execuție de șase luni și jumătate de la semnarea ordinului de execuție, și cu un cost total al lucrărilor de 1.050.130,27 RON (fără TVA).

Prin aceste intervenții, autoritățile locale își propun să îmbunătățească confortul termic al locatarilor și să contribuie la eficiența energetică a clădirilor. Programul de reabilitare termică este parte a unui efort mai amplu de modernizare a infrastructurii urbane din Timișoara și este finanțat prin Programul Operațional Regional (POR) 2014-2020.

Până în prezent, programul a inclus 68 de blocuri, din care 14 au fost deja reabilitate termic, iar alte 37 sunt în diverse stadii de execuție. La finalizarea programului, peste 3.000 de apartamente vor beneficia de un confort termic comparabil cu cel al blocurilor nou construite, contribuind astfel la îmbunătățirea calității vieții locuitorilor din Timișoara.

Articolul precedentRestricții Rutiere pentru Lucrări la Rețelele de Apă și Canalizare
Articolul următorAston Martin modelul nou a rupt un parapet în apropiere de Traian Vuia

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.