Acasă Evenimente Primăria Timișoara Înfruntă Problema Rampelelor Ilegale de Deșeuri

Primăria Timișoara Înfruntă Problema Rampelelor Ilegale de Deșeuri

99
0

 

 

Primăria Timișoara continuă lupta împotriva rampelelor ilegale de deșeuri din oraș, angajându-se ferm în eforturile de a menține un mediu curat și sănătos pentru toți locuitorii săi.

Reprezentanții Primăriei Timișoara, împreună cu cei de la Serviciul Managementul Cartierelor, Serviciul Protecția Mediului, Managementul Deșeurilor și Salubrizare, alături de reprezentanți ai S.C. Retim Ecologic Service S.A., au avut o întâlnire cu cetățenii din cartierul Fratelia pentru a discuta problema unei rampe ilegale de deșeuri amplasate între străzile Cercului – Dimineții – I. P. Pavlov.

Din discuțiile cu cetățenii a reieșit că abandonul deșeurilor este făcut în principal de către autoturisme care opresc la semnul de circulație STOP. Ca măsură preventivă, s-a convenit montarea unei camere de supraveghere video și amplasarea unui panou de interdicție în zona respectivă.

Primăria Timișoara a inițiat deja procedurile pentru achiziționarea panourilor de informare, iar în paralel, a solicitat Poliției Locale Timișoara montarea de camere de monitorizare a zonei pe strada Dimineții la colț cu I.P. Pavlov.

În cadrul aceleiași întâlniri s-a constatat că pe terenul limitrof UAT Timișoara învecinat cu UAT Giroc-Chișoda există deșeuri abandonate din construcții și amestecate. Prin urmare, Primăria Timișoara a transmis o adresă Primăriei Giroc pentru a solicita luarea de măsuri pentru remedierea acestei situații.

Conform datelor furnizate, există un total de 68 de locații în Timișoara unde se abandonează frecvent deșeuri, iar autoritățile locale își propun să găsească soluții pentru prevenirea și eradicarea definitivă a acestui fenomen.

Primăria Timișoara evidențiază deja rezultate pozitive în stoparea abandonului de deșeuri în două locuri din oraș, respectiv pe strada Rădulescu la colț cu Odobescu și pe Bulevardul 16 Decembrie. Aceste rezultate au fost obținute prin organizarea unor activități de supraveghere în strânsă colaborare cu Poliția Locală Timișoara.

Reafirmându-și angajamentul în lupta împotriva abandonului de deșeuri, Primăria Timișoara subliniază importanța unei abordări comune și a colaborării între autorități și cetățeni pentru protejarea mediului înconjurător și menținerea unui oraș curat și sănătos pentru toți locuitorii săi.

Articolul precedentMinistrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, Vizitează Lucrările în Desfășurare în Timiș
Articolul următorTimișoara Deschide Noi Spații pentru Comunitate în 2024

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.