Acasă Evenimente Sancțiuni Drastice pentru Abandonul de Deșeuri în Timișoara

Sancțiuni Drastice pentru Abandonul de Deșeuri în Timișoara

125
0

 

Un individ din Timișoara a fost sancționat cu o amendă de 30.000 de lei de către polițiștii locali, după ce a abandonat zece saci cu resturi de materiale de construcții pe Bulevardul Iuliu Maniu.

Polițiștii locali, aflați în patrulare în zona Iosefin, au surprins acest comportament ieri după-amiază, în jurul orei 17:00. Bărbatul în cauză, în vârstă de 27 de ani și cu domiciliul în Timișoara, a fost identificat și legitimat de autorități. Acesta a recunoscut că a abandonat sacii cu glet și moloz pe domeniul public după ce a efectuat reamenajarea unui imobil din zonă.

Conform prevederilor Ordonanței de Urgență nr. 92/2021 privind regimul deșeurilor, abandonarea, aruncarea sau ascunderea deșeurilor sunt strict interzise și se sancționează drastic. În cazul acestui individ, s-a aplicat o amendă de 30.000 de lei conform actului normativ. Totodată, acesta a fost somat să ridice sacii cu deșeuri și să îi predea unui agent autorizat.

Această sancțiune vine la scurt timp după ce, în urmă cu o lună, un alt individ a fost amendat cu aceeași sumă pentru abandonul de deșeuri în zona centrală a orașului, pe Strada Moților cu Treboniu Laurian.

Autoritățile reamintesc tuturor cetățenilor că abordarea necorespunzătoare a gestionării deșeurilor este inacceptabilă și atrage după sine amenzi considerabile. Potrivit OUG nr. 92/2021, persoanele fizice pot fi amendate cu sume cuprinse între 30.000 și 45.000 de lei, în timp ce pentru persoanele juridice amenzile sunt între 50.000 și 70.000 de lei.

Aceste acțiuni punitive au ca scop impulsionarea responsabilității și promovarea unui mediu mai curat și mai sănătos pentru toți locuitorii orașului Timișoara.

Articolul precedentTimișoara ia Măsuri împotriva Abandonului Necorespunzător a Deșeurilor
Articolul următorAnunț de Angajare: Șef Birou Financiar-Contabilitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.