Acasă Evenimente Promovarea Negocierii Colective și Conștientizarea Legii Dialogului Social în Întreprinderile Mici și...

Promovarea Negocierii Colective și Conștientizarea Legii Dialogului Social în Întreprinderile Mici și Mijlocii: O Campanie Essentielă pentru Comunitatea de Muncă

103
0

 

Inspectoratul Teritorial de Muncă Timiș, alături de Inspecţia Muncii, lansează două campanii naţionale importante pentru promovarea dialogului social și a negocierii colective în întreprinderile mici și mijlocii. În perioada 01.02.2024-29.02.2024 și 01.02.2024-31.12.2024, aceste campanii vizează informarea și conștientizarea angajatorilor și angajaților cu privire la prevederile Legii nr. 367/2022 privind dialogul social și beneficiile negocierii colective.

Negocierea colectivă reprezintă un instrument esențial pentru reglementarea relațiilor de muncă și pentru stabilirea condițiilor de muncă între angajatori și angajați. Potrivit Legii nr. 367/2022, negocierea colectivă este obligatorie în unitățile care au cel puțin 10 angajați/lucrători și poate fi inițiată de oricare dintre partenerii sociali. Contractele colective de muncă aduc beneficii semnificative ambelor părți, inclusiv drepturi salariale superioare, condiții de muncă îmbunătățite și protecție legală suplimentară.

Inspectoratul Teritorial de Muncă Timiș organizează întâlniri cu reprezentanții întreprinderilor mici și mijlocii, precum și cu reprezentanți ai organizațiilor patronale și sindicale, pentru a asigura o informare cât mai eficientă. Prima întâlnire din acest an va avea loc pe 22 februarie 2024, la Sala Europa CRAFT din cadrul Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș. Participanții vor avea oportunitatea să clarifice problemele legate de aplicarea legislației muncii și să primească consiliere din partea specialiștilor ITM Timiș.

Această inițiativă reprezintă un pas important în promovarea unei culturi a dialogului și a negocierii în mediul de afaceri, contribuind la consolidarea relațiilor de muncă și la asigurarea securității sociale a salariaților. Prin informare și educație, Inspectoratul Teritorial de Muncă Timiș se implică activ în crearea unui mediu de muncă echitabil și prosper pentru toți cei implicați.

Cu multă considerație,

Inspector Șef
Jr. Ileana Mogoșanu

Articolul precedentUniversitatea de Științele Vieții „Regele Mihai I” Plânge Pierderea Profesorului Gabriel Szekely
Articolul următorTimișoara ia Măsuri împotriva Abandonului Necorespunzător a Deșeurilor

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.