Acasă Economic Investiții majore și direcții de acțiune pentru 2024: Declarația președintelui Consiliului Județean...

Investiții majore și direcții de acțiune pentru 2024: Declarația președintelui Consiliului Județean Timiș, Alin Nica

201
0

 

Președintele Consiliului Județean Timiș, Alin Nica, a anunțat astăzi planurile ambițioase pentru anul 2024, subliniind direcțiile majore de acțiune și investițiile semnificative care vor avea un impact pozitiv asupra comunității din Timiș.

### Buget aprobat și investiții planificate

Astăzi, a fost aprobat bugetul județului Timiș pentru anul 2024, în valoare de 768 de milioane de lei, destinat atât funcționării, cât și investițiilor. Președintele Nica a exprimat recunoștința sa față de plenul Consiliului Județean Timiș pentru votul de încredere și pentru dezbaterile constructive care au precedat aprobarea bugetului.

### Investiții majore în infrastructură

Una dintre prioritățile majore ale anului 2024 este investiția în infrastructură. Printre proiectele-cheie se numără începerea lucrărilor la Castelul Huniade, finanțat prin PNRR, cu o sumă de aproape 9 milioane de lei, precum și demolarea și reconstrucția Stadionului „Dan Păltinișanu”, pentru care s-au alocat 2 milioane de lei. De asemenea, se va construi o nouă stație pentru pompieri la Făget, cu o finanțare de 2,5 milioane de lei.

### Investiții în rețeaua de drumuri

Consiliul Județean Timiș va continua să investească în rețeaua de drumuri, cu alocații de aproape 43 de milioane de lei pentru întreținere și reparații. De asemenea, vor fi realizate investiții semnificative în modernizarea și construirea de noi drumuri:

– Construirea drumului de legătură între Aeroportul Internațional Traian Vuia Timișoara și Autostrada A1, cu o finanțare de 1,3 milioane de lei.
– Asfaltarea drumului Zorani – Groși, cu o finanțare totală de 4 milioane de lei.
– Modernizarea și reabilitarea drumului Bazoșu Nou – Bazoș – Recaș, cu o finanțare de 6,3 milioane de lei.
– Amenajarea a două intersecții la Giroc, cu o finanțare de 2 milioane de lei fiecare.

### Concluzii

Planurile ambițioase ale Consiliului Județean Timiș pentru anul 2024 reflectă angajamentul de a sprijini dezvoltarea durabilă a regiunii și de a asigura bunăstarea locuitorilor săi. Prin investiții în infrastructură și în rețeaua de drumuri, se creează condiții propice pentru creșterea economică și îmbunătățirea calității vieții în Timiș.

Articolul precedentLucrări în desfășurare la intersecția străzilor Câmpului și Holdelor din Ghiroda
Articolul următorȘoferul de la Primăria Satchinez Se Pensionează După 24 de Ani de Serviciu

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.