Acasă Social Tineri Înțelepți: Studenții de la Facultatea de Științe Politice și Administrative, UVT,...

Tineri Înțelepți: Studenții de la Facultatea de Științe Politice și Administrative, UVT, în Simularea Ședinței de Consiliu Local alături de Primăria Timișoara

134
0

 

Astăzi, Primăria Municipiului Timișoara a fost gazda unui eveniment deosebit, în care tinerii de la Facultatea de Științe Politice și Administrative, UVT, au avut ocazia să intre în pielea unui consilier local și să participe la simularea unei ședințe de Consiliu Local. Evenimentul a fost prilejuit de o colaborare strânsă între instituția academică și autoritățile locale, cu scopul de a oferi studenților oportunitatea de a experimenta procesul decizional în administrația publică.

Primarul Dominic Fritz a fost prezent pentru a împărtăși experiența sa și pentru a oferi sfaturi valoroase tinerilor aflați la început de drum. Acesta a subliniat importanța implicării active în procesul decizional și necesitatea de a înțelege responsabilitățile și implicațiile fiecărei decizii luate în cadrul administrației locale. „Să fii activ în comunitate, să permiți consultarea directă a cetățenilor în procesul decizional, mi se pare esențial. În acest fel, se asigură participarea democratică și se construiește o legătură puternică între administrație și comunitate”, a declarat primarul Fritz.

Colaborarea între facultăți și instituții publice este esențială pentru dezvoltarea profesională a studenților și pentru formarea viitorilor lideri ai comunității. Prin intermediul acestor evenimente, tinerii au ocazia să înțeleagă mai bine mecanismele administrației publice și să își dezvolte abilitățile de comunicare, negociere și luare a deciziilor.

În final, Primăria Timișoara a adresat o invitație către studenți pentru a-și desfășura stagiul de practică în cadrul instituției, oferindu-le astfel posibilitatea de a se implica direct în activitățile administrației locale și de a contribui la dezvoltarea comunității lor.

Evenimentul a fost primit cu entuziasm și optimism de către studenți, care au apreciat oportunitatea de a interacționa cu membrii administrației locale și de a învăța din experiența lor. Această colaborare fructuoasă între universități și autorități publice demonstrează importanța și beneficiile unei educații care îmbină teoria cu practica și pregătește tinerii pentru provocările și oportunitățile viitoare.

Articolul precedentBucurie și Învățare: Ziua Mondială a Cititului sărbătorită la Grădinița din Giarmata Vii
Articolul următorUniversitatea de Științele Vieții “Regele Mihai I” din Timișoara încheie un Acord Vital pentru Mediu

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.