Acasă Evenimente Dominic Fritz, a adus în atenția publicului o descoperire remarcabilă în cadrul...

Dominic Fritz, a adus în atenția publicului o descoperire remarcabilă în cadrul reabilitării Colegiului Tehnic Ungureanu

173
0

 

Primarul Timișoarei, Dominic Fritz, a adus în atenția publicului o descoperire remarcabilă în cadrul reabilitării Colegiului Tehnic Ungureanu – o frescă monumentală creată în plin Război Mondial de celebrul artist bănățean, Ştefan Szönyi. Acest ansamblu artistic adaugă o notă distinctivă istoriei orașului, fiind realizat pentru sala de festivități a fostei Școli orășenești de arte și meserii, acum reprezentată de clădirea superbă a colegiului din centrul Timișoarei.

Primarul Fritz subliniază importanța conservării acestei bucată de istorie locală, reușind să păstreze o amintire valoroasă în timpul procesului de modernizare a clădirii. Pictorul Ştefan Szönyi, creatorul acestei fresce, este același artist responsabil pentru celebrul mozaic ”Eminescu și Bălcescu” de pe clădirea Universității din Timișoara.

Reabilitarea Colegiului Tehnic Ungureanu nu înseamnă doar modernizarea unei școli, ci și reconstruirea mândriei de a aparține unei lungi tradiții de meseriași care au contribuit la construirea industriei din Timișoara încă din anul 1900.

Primarul Fritz invită comunitatea să împărtășească poveștile sau amintirile de familie legate de această școală. Prin comentarii, timișorenii sunt încurajați să aducă la lumină relatări personale despre părinți, bunici sau chiar ei înșiși care au învățat și au contribuit la istoria acestei instituții de învățământ. Astfel, se creează o conexiune între trecut și prezent, aducând la suprafață poveștile care definesc istoria Colegiului Tehnic Ungureanu și a orașului Timișoara.

Articolul precedentKylian Mbappé Anunță Transferul la Real Madrid – Un Final de Telenovelă în Lumea Fotbalului
Articolul următorModernizare la Giarmata și Cerneteaz: Extindere Rețele Apă și Canalizare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.