Acasă Evenimente Timișoara: Un Angajament Constant pentru Incluziune și Susținerea Persoanelor cu Dizabilități

Timișoara: Un Angajament Constant pentru Incluziune și Susținerea Persoanelor cu Dizabilități

130
0

 

Timișoara demonstrează încă o dată angajamentul său față de comunitatea persoanelor cu dizabilități, anunțând măsuri concrete pentru asigurarea accesului facil și gratuit la transportul public în 2024.

Cu un număr impresionant de 467 de persoane cu dizabilități, împreună cu însoțitorii lor, care vor beneficia de transport în comun gratuit, orașul reiterează importanța susținerii drepturilor acestor categorii vulnerabile.

Persoanele cu handicap grav și accentuat, precum și însoțitorii acestora, asistenții personali și minorii cu handicap accentuat se bucură de gratuitate pe toate liniile de transport în comun. În plus, adulții cu handicap auditiv și mintal accentuat pot călători fără costuri. Insoțitorii, la rândul lor, pot utiliza transportul gratuit pe baza documentelor eliberate de autorități competente.

O veste îmbucurătoare este și preluarea serviciului de transport adaptat gratuit pentru persoanele cu dizabilități locomotorii sau cu afecțiuni cognitive și vizuale, care nu pot utiliza mijloacele de transport în comun. Acest serviciu vital este în întregime gestionat de către Direcția de Asistență Socială Timișoara, asigurând un suport adecvat pentru cei care se confruntă cu provocări de mobilitate.

Prin aceste inițiative, Timișoara rămâne fidelă principiilor incluziunii și devine un model de bune practici în domeniul social. Direcția de Asistență Socială a Municipiului Timișoara acoperă întreaga sumă a abonamentelor de transport pentru persoanele cu dizabilități în anul 2024, garantând astfel o susținere financiară robustă și continuă.

Aceste acțiuni nu doar reflectă grija față de comunitatea cu nevoi speciale, ci subliniază și angajamentul constant al orașului pentru a asigura că toți locuitorii să beneficieze de facilități echitabile, contribuind astfel la un climat social inclusiv și empatic în Timișoara.

Articolul precedentMontarea Grinzilor Pasajului din Proiectul Centurii Timișoara Sud: Imagini de la Lucrările în Desfășurare
Articolul următorPSD Timiș Își Conturează Strategia Pentru Alegerile Europarlamentare: Vasile Dâncu, Propunerea de Vârf

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.