Acasă Evenimente Raport de Control Operațional la Pensiunea Restaurant Genesa Dumbrăvița

Raport de Control Operațional la Pensiunea Restaurant Genesa Dumbrăvița

142
0

 

 

Controlul operativ efectuat la Pensiunea Restaurant Genesa Dumbrăvița a relevat numeroase abateri grave, iar Comisarul șef CRPC Regiunea Vest, Alin Gubandru, a emis sancțiuni și măsuri pentru remedierea situației.

În cadrul inspecției, s-au constatat următoarele abateri:

1. **Practici comerciale incorecte:** Comercializarea neconformă a produselor și absența autorizației pentru serviciile de restaurant și catering.

2. **Produse alimentare expirate:** Există produse alimentare depășind data durabilității minime, cu modificări organoleptice și lipsite în totalitate de elemente de caracterizare-identificare necesare stabilirii conformității acestora.

3. **Igienă deficitară:** Aparatura și suprafețele din bucătărie și din încăperi prezintă deficiențe semnificative în igienizare, cu depuneri de grăsime arsă, murdărie și resturi de alimente.

4. **Condiții neigienice de depozitare:** Răcitorul pentru băuturi răcoritoare și vitrinele frigorifice sunt neigienizate, cu resturi de alimente și rugina.

5. **Lipsa informațiilor esențiale:** Lista meniului nu include informații esențiale precum alergeni, valori nutriționale, aditivi sau gramaje.

6. **Lipsa autorizației:** Operatorul economic nu este autorizat pentru servicii de restaurant și catering, contrar informațiilor afișate în unitate.

Sancțiunile aplicate includ 3 amenzi contravenționale în valoare totală de 7000 lei și un avertisment. De asemenea, au fost impuse măsuri complementare pentru remedierea situației, precum oprirea temporară a prestării serviciilor pentru restaurant și bar, oprirea definitivă de la comercializare a produselor neconforme (aproximativ 130 kg) și propunerea emiterei unei decizii de încetare a practicilor comerciale incorecte.

Controlul a fost strict și orientat către asigurarea siguranței consumatorilor și a standardelor de igienă în domeniul alimentar. Pensiunea Restaurant Genesa Dumbrăvița este acum obligată să remedieze rapid deficiențele semnalate pentru a putea continua activitatea în conformitate cu normele legale.

Cu stimă,
Alin Gubandru
Comisar șef CRPC Regiunea Vest

Articolul precedentProgrese semnificative în reforma transporturilor: Sorin Grindeanu detaliază măsurile implementate într-o săptămână
Articolul următorExponate ale Pavilionului României de la Bienala de Arhitectură Veneția 2023 pot fi văzute în Iulius Town

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.