Acasă Evenimente Anularea Transportului Metropolitan în Zona Munteni: Primăria comunei Parța anunță măsuri legale

Anularea Transportului Metropolitan în Zona Munteni: Primăria comunei Parța anunță măsuri legale

188
0

 

Primăria comunei Parța a emis un comunicat vehement în urma unei neașteptate adrese de la SMTT, prin care se informează despre anularea transportului metropolitan din zona Munteni începând cu data de 22 ianuarie 2024. Modificarea programului de transport, inclusiv eliminarea unor curse de microbuze, a fost luată unilateral și fără consultarea prealabilă a autorităților locale.

Reprezentanții A.D.I. SMTT au adoptat măsuri abuzive, încălcând flagrant clauzele contractului de servicii publice încheiat cu U.A.T. comuna Parța. Neavând în vedere opinia autorităților locale, măsura a fost considerată discreționară, nejustificată și în contradicție cu legea specială 92/1997 care conferă dreptul comunei de a stabili și aproba programul de transport.

Situația afectează și alte comune periurbane din ZONA METROPOLITANĂ a Timișoarei, fără ca aceste măsuri să fie aprobate în mod transparent și în prealabil. Comuna Parța subliniază că adresa primită în data de 19 ianuarie 2024 a limitat posibilitatea de a contesta decizia și de a informa cetățenii cu privire la schimbări.

Primăria comunei Parța reafirmă angajamentul de a lua toate măsurile legale necesare pentru a contesta deciziile luate unilateral și pentru a proteja interesele cetățenilor. Transparenta și dialogul deschis sunt considerate esențiale în gestionarea acestei situații, iar autoritățile locale se angajează să furnizeze clarificări privind deciziile SMTT și implicațiile acestora asupra comunității.

În prezent, microbuzele din zona Munteni nu mai circulă, însă graficul de circulație al autobuzului M37 în vatra veche a satului rămâne neschimbat. Primăria promite să revină cu detalii referitoare la rezolvarea acestei situații delicate și continuă să acționeze în interesul cetățenilor comunei Parța.

Articolul precedentColiziune pe DN 69: Dosar penal în urma unui accident cu două victime
Articolul următorOperațiune de amploare în California: Interlopul Florin Duduianu, lider al unei rețele criminale românești, arestat

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.