Acasă Evenimente Intemperiile iernii aduc haos în circulația feroviară: Șine rupte și întârzieri pentru...

Intemperiile iernii aduc haos în circulația feroviară: Șine rupte și întârzieri pentru trenuri

99
0

 

În fața temperaturilor extreme înregistrate în timpul nopții, coborâte până la -13 grade Celsius, rețeaua feroviară din regiunile Iași, Brașov și Craiova a fost zguduită de probleme semnificative. Şinele de cale ferată au cedat pe anumite secțiuni, generând haos în traficul feroviar și întârzieri semnificative ale trenurilor, potrivit anunțului făcut de CFR SA duminică dimineața.

Compania a declarat că personalul său a fost mobilizat pentru a interveni și remedia defecțiunile apărute, asigurând astfel continuitatea în circulația trenurilor. În ciuda eforturilor depuse, traficul feroviar se desfășoară în continuare sub restricții și cu întârzieri pe unele porțiuni critice ale rețelei.

Sucursalele Regionale CF din Iași, Brașov și Craiova au fost printre cele mai afectate de fenomenele meteorologice extreme. În timp ce restricția de viteză de 50 km/h este menținută pe distanța Leșu Ilvei – Poiana Ilvei și Lunca Ilvei – Coșna în regiunea Iași, în Craiova, restricția de viteză de 30 km/h pe distanța Drăgănești – Fărcașele a fost recent ridicată.

“Întârzierile înregistrate în circulația trenurilor în această perioadă sunt cauzate de o combinație a restricțiilor de viteză, a defectărilor materialului rulant, a dificultăților în manevrarea macazelor din cauza gerului și a defecțiunilor semnificative ale liniilor CF, cu șine rupte”, a transmis CFR SA într-un comunicat.

Compania a subliniat că personalul este mobilizat și activează operativ pentru a rezolva problemele apărute, menținând comunicarea constantă cu dispeceratele operatorilor de transport feroviar, atât de călători, cât și de marfă. Măsurile necesare sunt luate în timp real pentru a minimiza impactul asupra călătorilor și asigura normalitatea în circulația trenurilor.

Articolul precedentACȚIUNE EFICIENTĂ PENTRU SIGURANȚA CIRCULAȚIEI – REZULTATE POLIȚIȘTII TIMIȘENI
Articolul următorControverse în Filipine: Președintele folosește elicopterul prezidențial pentru a ajunge la concertul Coldplay

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.