Acasă Evenimente Controverse în Filipine: Președintele folosește elicopterul prezidențial pentru a ajunge la concertul...

Controverse în Filipine: Președintele folosește elicopterul prezidențial pentru a ajunge la concertul Coldplay

99
0

 

Președintele Filipinez Ferdinand Marcos Jr. se confruntă cu critici aprinse pe rețelele sociale, după ce a ales să folosească elicopterul prezidențial pentru a ajunge la un concert al trupei britanice Coldplay, desfășurat într-o provincie situată la nord de Manila, capitala țării, potrivit informațiilor furnizate de Reuters.

Cu peste 40.000 de spectatori care s-au îndreptat către Philippine Arena, considerată cea mai mare arenă acoperită din lume, traficul a devenit problematic pe întregul traseu, ceea ce a fost menționat într-un comunicat emis de Grupul pentru securitatea prezidențială. Confruntat cu aceste “complicații neprevăzute în trafic”, președintele Marcos Jr. și soția sa au optat pentru utilizarea elicopterului prezidențial pentru a ajunge la eveniment.

Motivul invocat a fost securitatea președintelui, având în vedere aglomerația și riscurile în trafic. Cu toate acestea, utilizarea resurselor oficiale pentru activități personale și neoficiale a stârnit nemulțumire în rândul utilizatorilor rețelelor sociale. Ferdinand Marcos Jr., fiul președintelui al cărui regim s-a încheiat prin revoluția “puterii poporului” cu aproape patru decenii în urmă, a fost acuzat de unii utilizatori de abuz de putere și de utilizare nejustificată a resurselor guvernamentale.

James Patrick Aristorenas, un utilizator Facebook, a scris sâmbătă într-o postare: “Folosirea resurselor oficiale, precum elicopterul prezidențial, pentru activități personale și neoficiale este în general considerată un abuz de putere sau o utilizare abuzivă a resurselor guvernamentale.”

În contextul acestei controverse, nu este exclus ca gestul președintelui să atragă și mai multă atenție în următoarele zile. Trupa Coldplay, în schimb, își continuă turneul, având programate două concerte la București pe Arena Națională în 12 și 13 iunie ale acestui an.

Articolul precedentIntemperiile iernii aduc haos în circulația feroviară: Șine rupte și întârzieri pentru trenuri
Articolul următorColiziune pe DN 69: Dosar penal în urma unui accident cu două victime

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.