Acasă Evenimente ACȚIUNE EFICIENTĂ PENTRU SIGURANȚA CIRCULAȚIEI – REZULTATE POLIȚIȘTII TIMIȘENI

ACȚIUNE EFICIENTĂ PENTRU SIGURANȚA CIRCULAȚIEI – REZULTATE POLIȚIȘTII TIMIȘENI

114
0

Astăzi, polițiștii din Timiș au desfășurat o acțiune de amploare, având ca obiectiv menținerea climatului de ordine și siguranță publică. Operațiunea viza prevenirea faptelor antisociale și depistarea conducătorilor auto aflați sub influența alcoolului sau substanțelor psihoactive.

Cu efective mărite, 1436 de persoane au fost legitmate, iar peste 1120 de vehicule au fost supuse verificărilor. Rezultatul acestei ample acțiuni a fost aplicarea a 196 de sancțiuni contravenționale, retragerea a 14 certificate de înmatriculare și suspendarea a 11 permise de conducere.

Un punct important al intervenției a fost testarea a 650 de persoane cu aparatul alcooltest și 42 de persoane cu aparatul drugtest, contribuind astfel la creșterea siguranței rutiere.

Cu toate acestea, s-au constatat și 7 infracțiuni la regimul circulației rutiere. Pentru a ilustra consecințele comportamentului neglijent la volan, iată câteva exemple semnificative:

**Cazul 1: Conducere Sub Influța Substanțelor Psihoactive**
La Sânandrei, pe DJ 692, polițiștii au oprit un autoturism condus de un tânăr de 20 de ani. Testarea a indicat posibila prezență a substanțelor psihoactive. Tânărul a fost condus la o unitate spitalicească pentru recoltarea de probe biologice, iar dosar penal a fost întocmit pentru conducerea sub influența substanțelor psihoactive.

**Cazul 2: Conducere Sub Influța Băuturilor Alcoolice**
Pe strada a V-a, în Săcălaz, un bărbat de 39 de ani a fost oprit pentru control. Testarea a relevat o alcoolemie de 0,89 mg/l în aerul expirat. Dosar penal a fost întocmit pentru conducerea sub influența băuturilor alcoolice.

**Cazul 3: Conducere Sub Influța Substanțelor Psihoactive**
În zona Canalul Bega, un bărbat de 38 de ani a fost oprit și testat pozitiv pentru posibila prezență a substanțelor psihoactive. La fel ca în primul caz, bărbatul a fost direcționat spre o unitate medicală pentru recoltarea de probe biologice, iar dosar penal a fost întocmit.

Această acțiune demonstrează angajamentul autorităților pentru siguranța rutieră și necesitatea respectării regulilor de circulație pentru binele comunității. Conducătorii auto sunt îndemnați la responsabilitate și la evitarea consumului de substanțe care pot afecta capacitatea de a conduce.

Articolul precedentIntervenție Rapidă După Accident Rutier la Calea Șagului, Timișoara
Articolul următorIntemperiile iernii aduc haos în circulația feroviară: Șine rupte și întârzieri pentru trenuri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.