Acasă Economic 100 de Copii Timișoreni Descoperă Magia Șahului în Sala de Consiliu

100 de Copii Timișoreni Descoperă Magia Șahului în Sala de Consiliu

96
0

 

Astăzi, sala de consiliu a găzduit o activitate inedită – 100 de copii, de la grădiniță la ciclul primar, au fost implicați într-un eveniment dedicat jocului de șah. Această inițiativă reprezintă prima etapă dintr-o strategie amplă de a încuraja și dezvolta interesul pentru șah printre copiii din Timișoara, în colaborare cu Asociația Șah în Școală.

Primarul Timișoarei, Dominic Fritz, a fost prezent la eveniment și a împărtășit impresii cu privire la experiența sa. “Recunosc că am crescut fără să învăț să joc șah. Azi, câțiva mici șahiști de grădiniță și școală primară m-au ajutat cu primele mele mutări. Le mulțumesc!”, a transmis primarul, subliniind nu doar bucuria de a fi implicat în eveniment, ci și aprecierea pentru seriozitatea și inteligența copiilor români.

Acest demers face parte dintr-un efort susținut de a aduce beneficiile șahului în educația copiilor, dezvoltându-le capacitățile cognitive, gândirea strategică și luarea de decizii. Este o inițiativă ce promovează jocul de șah nu doar ca activitate recreativă, ci și ca instrument de dezvoltare personală și educație.

Cu siguranță, evenimentul a reprezentat o experiență educativă valoroasă pentru cei mici și s-a dovedit a fi un pas semnificativ în direcția promovării șahului în rândul copiilor din comunitatea timișoreană.

Articolul precedentExplorând Lumea Filmului Prin Muzică la Sala Capitol
Articolul următorIntervenție Rapidă După Accident Rutier la Calea Șagului, Timișoara

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.