Acasă Evenimente Giarmata se confruntă cu schimbări bruște în transportul public, decizie unilaterală a...

Giarmata se confruntă cu schimbări bruște în transportul public, decizie unilaterală a SMTT

317
0

 

 

Într-o zi de vineri, administrația locală din Giarmata a fost informată printr-un comunicat abrupt despre schimbările iminente în graficul de circulație al liniei M49, care urmau să intre în vigoare rapid, începând de luni, 22 ianuarie.

Decizia a fost luată de Serviciul de Transport Metropolitan Timiș (SMTT), care, conform propriilor comunicări, se confruntă cu probleme financiare și de resurse umane. Într-o mișcare aparent drastică, SMTT a redus numărul de curse fără a ține cont de consultarea primăriei Giarmata sau de informarea prealabilă a cetățenilor, lăsând comunitatea locală surprinsă și neinformată cu privire la aceste modificări majore.

Primăria Giarmata, simțind presiunea pe care aceste schimbări o impun rezidenților, a reacționat rapid și a transmis o adresă către SMTT, solicitând anularea deciziei de a elimina curse esențiale, în special cele de la ora 14:10 și 18:30, plecând din Timișoara. Autoritățile locale au subliniat în mod ferm că astfel de decizii ar putea aduce comuna înapoi într-o perioadă dificilă, similară cu anul 2020, când serviciile de transport în comun erau limitate, iar supraaglomerările reprezentau o problemă constantă pentru locuitorii din Giarmata și Cerneteaz.

Primăria Giarmata a propus, de asemenea, o colaborare și dialog deschis între cele două părți pentru a identifica soluții viabile care să optimizeze costurile SMTT, fără a afecta negativ cetățenii comunei Giarmata. În acest context, se așteaptă o rezolvare rapidă și echitabilă pentru a menține un sistem de transport în comun funcțional și eficient în această comunitate.

Articolul precedentStrada Vasile Goldiș din Timișoara Revitalizată Prin Inițiativa Societății Horticultura
Articolul următorSorin Ionescu, Subprefect al Județului Timiș, Anunță Noi Inițiative pentru Siguranța în Școli

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.