Acasă Evenimente Amendă Semnificativă Pentru Șoferul unui Autobuz: 31.000 de Lei Pentru Nereguli la...

Amendă Semnificativă Pentru Șoferul unui Autobuz: 31.000 de Lei Pentru Nereguli la Tahograf

122
0

 

 

*Deva-Nădlac, 18 ianuarie 2024* – Un șofer din Republica Moldova, în vârstă de 37 de ani, a fost amendat cu suma de 31.000 de lei pentru multiple nereguli la utilizarea tahografului, în urma unui control efectuat de polițiștii Biroului de Poliție Autostrada A1 Deva-Nădlac.

Autobuzul, care avea 12 pasageri și se îndrepta spre Italia, a fost oprit pentru verificări. În timpul controlului, polițiștii au descoperit că șoferul folosea cartela tahograf emisă pe numele altei persoane, iar cartela proprie înregistra 7 abateri cu privire la timpii de odihnă. Mai mult, cartela nu fusese descărcată în sistemul electronic de 57 de zile calendaristice, depășind termenul legal cu 29 de zile.

În consecință, conducătorul autobuzului a primit o amendă contravențională semnificativă în valoare de 31.000 de lei, iar mijlocul de transport a fost imobilizat până la corectarea deficiențelor constatate.

Această sancțiune vine să sublinieze importanța respectării timpilor de condus și odihnă, fiind o măsură preventivă menită să reducă riscul de evenimente rutiere cauzate de oboseală în rândul șoferilor de autovehicule de transport pasageri și marfă. Conducătorii auto sunt îndemnați să acorde o atenție sporită respectării regulilor de circulație și a normelor de siguranță în trafic.

Articolul precedentDouă Persoane Reținute în Comuna Coșteiu pentru Acte de Vandalism și Amenințări
Articolul următorIntervenție Promptă După Un Accident Rutier în Voiteg

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.