Acasă Evenimente Muzeul Național al Banatului deschide Punctul Muzeal de la Parța pentru Educația...

Muzeul Național al Banatului deschide Punctul Muzeal de la Parța pentru Educația Tinerilor

132
0

 

 

*Timișoara, 18 ianuarie 2024* – Cu ocazia Zilei Naționale a Culturii, celebrată în data de 15 ianuarie 2024, Muzeul Național al Banatului și-a extins programul educativ prin introducerea Punctului Muzeal de la Parța. Această decizie aduce mai aproape de publicul larg, în special de elevi, un sit arheologic de o valoare excepțională – Sanctuarul Neolitic de la Parța, cu o istorie ce depășește 6.000 de ani.

Sanctuarul Neolitic de la Parța a devenit acum parte integrantă a programului educațional al Muzeului Național al Banatului, deschizându-și porțile pentru a oferi elevilor o experiență captivantă și informativă. Primii beneficiari ai acestui demers au fost elevii de la Școala Gimnazială din comuna noastră, care au avut ocazia de a explora această comoară arheologică și de a înțelege modul de viață al comunității locale acum 6000 de ani.

Includerea Punctului Muzeal de la Parța în programul educațional reprezintă nu doar o oportunitate pentru elevi de a se conecta cu istoria bogată a regiunii, ci și un pas semnificativ în consolidarea importanței educației culturale în rândul tinerilor. Muzeul Național al Banatului demonstrează astfel angajamentul său pentru promovarea patrimoniului cultural și istoric, contribuind la formarea unei noi generații conștiente și interesate de valorile culturii și istoriei locale.

Articolul precedentPoliția Locală Timișoara Intensifică Verificările la Șantierele de Construcții pentru Protejarea Mediului și Domains Public
Articolul următorȘofer Cercetat pentru Conducere Sub Influțența Substanțelor Psihoactive – Acțiune Rapidă a Poliției

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.