Acasă Social APEL URGENT PENTRU ALINIAREA SALARIALĂ ÎN INSTITUȚIILE MINISTERULUI ECONOMIEI, ANTREPRENORIATULUI ȘI TURISMULUI

APEL URGENT PENTRU ALINIAREA SALARIALĂ ÎN INSTITUȚIILE MINISTERULUI ECONOMIEI, ANTREPRENORIATULUI ȘI TURISMULUI

138
0

 

*Timișoara, 16 ianuarie 2024* – Agenția Industriasilor și Meseriașilor Mici și Mijlocii din Timișoara (AIMM Timișoara) aduce în atenția publicului și a factorilor de decizie o chestiune de maximă importanță referitoare la discrepanțele salariale dintre angajații instituțiilor subordonate Ministerului Economiei, Antreprenoriatului și Turismului.

Într-un context administrativ complex, observăm o nedreptate evidență în ceea ce privește remunerația personalului subordonat direct și cel al unităților aflate în subordinea aceluiași minister. Chiar dacă sarcinile și responsabilitățile acestora sunt similare, există diferențe semnificative în nivelul salarial, generând un climat de inechitate și dezacord în cadrul aceleiași structuri administrative.

Deși atât instituțiile subordonate, cât și cele în subordinea directă a Ministerului Economiei, Antreprenoriatului și Turismului administrează fonduri atât europene, cât și de stat, remunerația angajaților nu reflectă întotdeauna amploarea și complexitatea sarcinilor acestora. Personalul acestor instituții trebuie să dețină competențe vaste în domenii precum economia, juridica, tehnică, gestionând eficient resursele financiare publice.

Prin această inițiativă, ne propunem să atragem atenția Ministerului Economiei, Antreprenoriatului și Turismului asupra necesității unei analize urgente și a unor acțiuni concrete pentru alinierea salariilor în cadrul instituțiilor sale subordonate. Este imperativ să se recunoască eforturile și competențele angajaților care contribuie la gestionarea eficientă a resurselor financiare ale statului.

Lista revendicărilor noastre include aducerea salariilor la nivelul aparatului central al MEAT, spor de confidențialitate a muncii, spor de complexitate a muncii și includerea în calculul indemnizației pentru concediu de odihnă a normei de hrană și sporului de condiții de muncă.

Pentru informații suplimentare și detalii de contact, vă rugăm să luați legătura cu AIMM Timișoara, la adresa de e-mail: oficiutimisoara@imm.gov.ro sau la numărul de telefon 0256292739.

Mulțumim pentru atenție.

*AIMM Timișoara*

Articolul precedentTânăr reținut pentru tâlhărie calificată în Timișoara: Prejudiciu recuperat și cercetări în curs
Articolul următorSucces Remarcabil pentru Scrima Poliției Timișoara la Competiții Internaționale

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.