Acasă Evenimente Școala Gimnazială Șag Celebră Geniul Poetului Național Mihai Eminescu în Ziua Culturii...

Școala Gimnazială Șag Celebră Geniul Poetului Național Mihai Eminescu în Ziua Culturii Naționale

237
0

 

 

La 15 ianuarie 1850, la Botoșani, se năștea Mihai Eminescu, „Luceafărul poeziei românești”, marcând începutul unei povești literare care avea să influențeze și să îmbogățească cultura românească. În această zi plină de semnificație, elevii Școlii Gimnaziale Șag au dedicat timp pentru a onora moștenirea acestui mare poet național.

Sub îndrumarea dnei profesoare Florescu Corina, elevii claselor V-VIII au desfășurat o serie de activități menite să aducă în prim-plan viața și opera lui Mihai Eminescu. Recitarea și interpretarea unor poeme eminesciene au fost momente de emoție și înțelegere a frumuseții limbii române exprimată de acest geniu literar.

Creativitatea și implicarea elevilor s-au reflectat în desene reprezentative ale operei eminesciene, ilustrând nu doar talentul plastic, ci și capacitatea lor de a transpune în imagini subtile mesajele și simbolurile din creația poetului. Prezentările despre viața și opera „poetului nepereche” au oferit o privire amplă asupra contribuției sale remarcabile la literatura română.

Prin aceste activități, elevii Școlii Gimnaziale Șag au subliniat importanța culturală a zilei de 15 ianuarie și au adus un omagiu adâncit creatorului Luceafărului. Cuvintele lui Tudor Vianu, „fără Eminescu am fi fost mai săraci”, au prins contur și au fost resimțite în fiecare moment al acestei zile de celebrare a culturii române.

#ȘAG #ȘCOALAȘAG #MihaiEminescu #ZiuaCulturiiNaționale

Articolul precedentIULIUS aduce brandul Lefties al Grupului Inditex în proiectul mixed-use Iulius Town din Timișoara
Articolul următorAccident rutier în Timișoara: O tânără rănită în timp ce își muta autoturismul defectat

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.