Acasă Evenimente În comuna Moravița se tace și se face: Raport de Activitate și...

În comuna Moravița se tace și se face: Raport de Activitate și Perspective pentru Anul 2024

179
0

 

Primăria Moravița aduce la cunoștința locuitorilor un raport de activitate ce surprinde realizările și perspectivele comunei în anul 2023, subliniind angajamentul pentru dezvoltare și îmbunătățirea calității vieții. Primarul comunei, Brăzdău Răzvan, transmite un mesaj de bun venit în noul an și asigură comunitatea că proiectele pentru Moravița vor continua cu aceeași determinare.

🛣️ **Asfaltare Drumuri Comunale:** Un contract de finanțare de 2.200.000€ a fost obținut cu succes, având ca destinații prioritare asfaltarea drumurilor Moravița-Dejan și Stamora Germană-Gaiu Mic. Proiectul, ce se află în faza de licitație, urmează să înceapă implementarea la sfârșitul lunii ianuarie 2024, contribuind la îmbunătățirea infrastructurii locale.

🚴‍♀️ **Piste pentru Biciclete:** Un alt contract de finanțare, deja pus în practică, vizează amenajarea pistelor pentru biciclete în localitățile Moravița și Stamora Germană. Lucrările au început în Moravița, iar în Stamora Germană vor demara în curând, sub rezerva condițiilor meteorologice favorabile.

🌳 **Finalizarea Parcului Moravița:** Avansăm în direcția amenajării spațiilor verzi, iar parcul din localitatea Moravița este pe cale să fie finalizat, oferind comunității un loc de recreere și socializare.

🏫 **Reabilitarea Grădiniței Stamora Germană:** Un contract de finanțare în valoare de aproximativ 350.000€ a fost semnat și licitația a fost deja lansată pentru reabilitarea Grădiniței din Stamora Germană.

⚽ **Teren Sintetic Stamora Germană:** Proiectul de finalizare a terenului sintetic din Stamora Germană a atins 90%, marcând un pas important în dezvoltarea infrastructurii sportive locale.

📚 **Educație și Școli:** Finanțarea pentru dotarea cu mobilier și aparatură a Școlii Moravița și Grădinițelor Moravița și Stamora Germană este asigurată printr-un proiect ce a primit aprobarea pentru finanțare.

🔌 **Stații de Încărcare și Panouri Fotovoltaice:** Un proiect inovator cuprinde instalarea de stații de încărcare de putere normală și panouri fotovoltaice pentru clădiri, cu o producție estimată de aproximativ 100kw/oră.

🏡 **Reabilitarea Căminelor Culturale:** Proiectele depuse vizează reabilitarea căminelor culturale din Moravița și Stamora Germană, consolidând aceste spații ca centre de întâlnire și evenimente culturale.

🌞 **Proiecte cu Impact Social și Ambiental:** Două proiecte deosebit de semnificative, un parc fotovoltaic în Moravița și asfaltarea străzilor din Moravița și Stamora Germană, au fost depuse în decembrie 2023. Acestea au obținut un punctaj de 99%, indicând o șansă ridicată de a primi finanțare. Proiectele sunt menite să aducă beneficii sociale și să contribuie la protecția mediului.

Primarul Brăzdău Răzvan adresează comunității urări de un An Nou plin de pace, liniște și sănătate. Acesta subliniază faptul că angajamentul pentru dezvoltarea comunei va rămâne constant, iar proiectele vor continua pentru a face din Moravița un loc prosper și modern.

#DezvoltareComunaMoravița #ProiecteLocale #AnulNouMoravița #ComunitateAngajată

Articolul precedentVizită de Prestigiu la Timișoara: Președintele Maia Sandu la Expoziția “Brâncuși: Surse Românești și Perspective Universale
Articolul următorAccident în localitatea Jebel, mai multe persoane au fost duse la spital printre care și un minor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.