Acasă Economic Sondajul Anual al Calității Vieții în Timișoara: Contribuția Comunității pentru Orașul Nostru

Sondajul Anual al Calității Vieții în Timișoara: Contribuția Comunității pentru Orașul Nostru

125
0

 

 

Primăria Municipiului Timișoara, în parteneriat cu Universitatea de Vest din Timișoara, lansează invitația către toți locuitorii cu vârsta peste 18 ani să participe la sondajul privind calitatea vieții în orașul nostru pentru anul 2023. Acest proiect de cercetare, denumit “Barometrul Calității Vieții în Timișoara”, reprezintă o inițiativă anuală ce vizează obținerea unor date empirice relevante pentru administrația publică locală și alte entități implicate în viața orașului.

Universitatea de Vest din Timișoara coordonează acest sondaj sociologic, realizând o anchetă detaliată bazată pe chestionare aplicate atât față-în-față, cât și online. Timișorenii sunt încurajați să acceseze linkul disponibil în primul comentariu pentru a completa chestionarul pus la dispoziție de Facultatea de Sociologie și Psihologie.

De la debutul său în 2016, “Barometrul Calității Vieții în Timișoara” a devenit un instrument esențial pentru colectarea datelor privind situația și dinamica socială din comunitatea locală. Scopul acestui demers este de a oferi informații utile administrației publice locale și altor actori instituționali implicați în dezvoltarea orașului. Datele obținute contribuie la orientarea politicilor publice și proiectelor strategice, având în vedere contextul regional și național.

Echipa de cercetători implicată în proiect este formată din specialiști în sociologie, geografie socială și științe ale comunicării, aducând expertiză și profesionalism în realizarea sondajului conform normelor metodologice din domeniu. Anonimizarea datelor persoanelor care participă la sondaj reprezintă o prioritate, asigurând confidențialitatea și integritatea informațiilor furnizate.

Prin participarea la acest sondaj, locuitorii Timișoarei au ocazia să-și exprime opiniile și experiențele, contribuind astfel la conturarea unei perspective cât mai cuprinzătoare asupra calității vieții în oraș. Această colaborare între comunitate și instituții de învățământ superior demonstrează importanța implicării cetățenilor în procesul decizional și construirea unui viitor mai bun pentru Timișoara.

Articolul precedentReciclare Responsabilă Brazilor de Crăciun: Primăria comunei Șag oferă soluția!
Articolul următorColectarea gratuită a deșeurilor periculoase din menajer în Zona 0 Ghizela – o campanie trimestrială organizată de RETIM și ADID Timiș

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.