Acasă Economic Acțiune Antieva­ziune în Timișoara: Cercetat pentru Încălcarea Drepturilor de Marcă

Acțiune Antieva­ziune în Timișoara: Cercetat pentru Încălcarea Drepturilor de Marcă

147
0

 

**Data: 12 ianuarie 2024**

Într-o acțiune coordonată între polițiștii specializați în investigarea criminalității economice de la I.P.J. Timiș și inspectorii Direcției Regionale Antifraudă Fiscală 5 Deva, s-a desfășurat o operațiune de combatere a evaziunii fiscale și verificare a respectării legislației privind proprietatea intelectuală în Timișoara, în data de 11 ianuarie a.c.

Administratorul unei societăți comerciale din Timișoara, în vârstă de 54 de ani, a fost identificat în timpul acestei acțiuni. Acesta comercializa articole de îmbrăcăminte ce purtau o marcă identică sau similară cu una înregistrată pentru produse identice sau similare. Aceste articole erau puse în vânzare la prețuri cuprinse între 100 și 1400 de lei.

În vederea continuării cercetărilor, au fost confiscate 287 de produse de îmbrăcăminte de diverse mărci, evaluate la 302.980 lei, prețul de vânzare.

Administratorul societății comerciale este acum cercetat într-un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de punere în circulație a unui produs ce poartă o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare. Aceasta reprezintă o încălcare serioasă a drepturilor de marcă și un demers ferm al autorităților în combaterea practicilor ilegale în domeniul comerțului. Autoritățile subliniază importanța respectării normelor legale pentru asigurarea unui mediu concurențial corect și protejarea intereselor comercianților onesti.

Articolul precedentColectarea gratuită a deșeurilor periculoase din menajer în Zona 0 Ghizela – o campanie trimestrială organizată de RETIM și ADID Timiș
Articolul următorShow de Forță la CSU Poli Timișoara: Meciurile Cruciale din Campionatul Național de Junioare U19

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.