Acasă Evenimente Ilie Sârbu, Nou Membru în Consiliul de Administrație al Romsilva: O Nominalizare...

Ilie Sârbu, Nou Membru în Consiliul de Administrație al Romsilva: O Nominalizare Controversată

258
0

 

 

Ilie Sârbu, socrul fostului premier Victor Ponta și fost vicepreședinte al Curții de Conturi, a fost numit membru în Consiliul de Administrație al Regiei Naționale a Pădurilor Romsilva. Nominalizarea sa în această funcție a fost făcută de către ministrul Mediului, Mircea Fechet (PNL), în data de 23 noiembrie și ulterior confirmată printr-o hotărâre a Consiliului de Administrație al Romsilva în 12 decembrie.

Cu toate acestea, această numire a stârnit controverse, deoarece Ilie Sârbu nu deține competențe specifice în domeniul forestier. Până în 2023, Sârbu a deținut funcția de vicepreședinte al Curții de Conturi, iar trecutul său include și o urmărire penală începută în 2014 de către DNA în legătură cu retrocedările care au condus la pierderea de către Romsilva a 44.000 de hectare de păduri.

În dosarul respectiv, Ilie Sârbu, alături de alți co-implicați precum Viorel Hrebenciuc, Ioan Adam și Adam Crăciunescu, a fost acuzat de constituirea unui grup infracțional organizat, trucând un proces de retrocedare ce a avut drept consecință pierderea extinsă de păduri din patrimoniul Romsilva. Acest context a generat îngrijorări cu privire la impactul nominalizării sale asupra managementului eficient și transparent al Romsilva.

Nominalizarea lui Ilie Sârbu aduce în prim-plan întrebări legate de integritate și experiența necesară pentru a gestiona responsabilitățile din cadrul Romsilva, iar comunitatea și autoritățile sunt atente la evoluția acestui subiect în mediul public.

Articolul precedentTragedie la Timișoara: Mama și Fiul Găsiți Decedați în Locuința lor
Articolul următorTransfer de 30 de milioane de EURO pentru Drăgușin

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.