Acasă Economic Acțiuni de Control în Municipiul Motru: Operatorii Economici, Sancțiuni și Măsuri pentru...

Acțiuni de Control în Municipiul Motru: Operatorii Economici, Sancțiuni și Măsuri pentru Siguranța Consumatorilor

204
0

În data de 6 ianuarie 2024, au fost desfășurate acțiuni de control în Municipiul Motru, jud. Gorj, având ca scop verificarea conformității și respectării normelor în cazul a 7 operatori economici locali.

Principalele abateri constatate în urma inspecției au acoperit o gamă variată de probleme, de la practici comerciale incorecte la condiții necorespunzătoare de depozitare a alimentelor și produse expirate. Printre constatări s-au inclus și saltele murdare, spații de producție neigienizate, precum și prezența insectelor în zonele de producție și desfacere.

Ca urmare a acestor constatări, au fost aplicate 24 de amenzi contravenționale în valoare totală de 195.000 lei, iar 3 operatori economici au primit avertismente. Pentru a asigura conformitatea și siguranța consumatorilor, s-au impus măsuri complementare, precum oprirea temporară a prestării serviciilor pentru 6 unități până la remedierea deficiențelor și propunerea de încetare a practicilor comerciale incorecte pentru alți 4 operatori economici.

Un pas important în asigurarea siguranței alimentare a constat în oprirea definitivă de la comercializare a peste 2600 kg de produse neconforme. Aceste acțiuni au fost coordonate de către Alin Gubandru, Comisar șef CRPC Regiunea Vest, care a subliniat importanța respectării normelor pentru protejarea intereselor consumatorilor. Măsurile luate demonstrează angajamentul autorităților în asigurarea calității produselor și a serviciilor oferite în Municipiul Motru.

Articolul precedentFabrica de anvelope Continental purjează în aer mirosul de cauciuc timișorenilor. De curând s-au lăudat că au donat un motostivuitor la un spital. Se merită?!
Articolul următorPrimăria Șag Anunță Demararea unui Nou Proiect de Modernizare Urbană cu Fonduri Europene

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.