Acasă National Timișoara Înverzește Orașul și Promovează Amenajarea Urbană Sustenabilă în 2023

Timișoara Înverzește Orașul și Promovează Amenajarea Urbană Sustenabilă în 2023

92
0

 

 

În spiritul angajamentului continuu față de mediu, Primăria Municipiului Timișoara a desfășurat ample acțiuni de înverzire în întreg orașul în anul 2023. O varietate de proiecte au fost implementate, cuprinzând plante noi, arbori, și amenajări pe bulevarde, în parcuri, școli și grădinițe, precum și în zonele unde arborii au fost tăiați în trecut.

✅ Piața Bălcescu a devenit un exemplu strălucitor al acestui efort, fiind împodobită cu peste 40 de arbori, arbuști, și peste 5.000 de plante perene. Trei covoare verzi acoperă o suprafață de 900 mp, iar un sistem de irigare prin picurare asigură menținerea nivelului optim de umiditate chiar și în perioadele de secetă.

✅ Eforturile s-au extins în zona centrală și Parcul Rozelor, unde echipele Horticultura Timișoara au plantat impresionante 214.000 de plante bienale, 1.100 de exemplare de Yucca și Homerocalis, și 700 de trandafiri.

✅ Pe Calea Bogdăneștilor și Bulevardul Cetății au fost adăugați la peisaj 940 de arbori, iar în cartiere au fost plantați alți 1.985. Colaborarea cu cetățenii din Ciarda Roșie a dus la includerea Parcului 3 August și Școlii 20 în campania de plantări.

✅ Perdeaua forestieră a fost îmbogățită cu 200 de arbori noi.

✅ Un proiect-pilot de plantări în curțile școlilor și grădinițelor a fost demarat cu succes. Peste 142 de arbori și 270 de arbuști, împreună cu plante perene, flori, gazon și trifoi, au transformat spațiile de învățământ, incluzând Grădinița PP 1, Școala Gimnazială 6 și Liceul de Artă „Ion Vidu”.

🙌 Cu mândrie, Primăria Municipiului Timișoara anunță că și în anul 2024 va continua eforturile pentru o amenajare urbană sustenabilă și reducerea poluării aerului în oraș, menținându-se în prima linie a inițiativelor dedicate protejării mediului.

Articolul precedentRETIM Oferă Oportunitate de Angajare în Ghizela: Responsabil Recepție Deseuri Căutat!
Articolul următorServicii Profesionale de Dezinsecție, Dezinfecție și Deratizare de la Direcția de Prestări Servicii Timiș

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.