Acasă Evenimente Brazilia Onorează Memoria lui Pelé la un An de la Trecerea sa...

Brazilia Onorează Memoria lui Pelé la un An de la Trecerea sa în Eternitate

153
0

 

 

Brazilienii au adus un emoționant omagiu legendarului fotbalist Pelé, marcând un an de la moartea sa. Ceremonia, care a avut loc la statuia lui Iisus Mântuitorul din Rio de Janeiro, a adus împreună comunitatea pentru a comemora și celebra moștenirea celui ce a fost triplu campion mondial.

Evenimentul a inclus proiecția tricoului echipei naționale a Braziliei, purtând numele și numărul 10 al lui Pelé, pe sculptura iconică. Un moment special a fost transmis și de Papa Francisc, care a livrat un mesaj profund de la Vatican. Pelé, cunoscut în viața sa pentru credința sa catolică, a primit astfel recunoaștere și din partea Suveranului Pontif.

În mesajul său, Papa Francisc a subliniat contribuția extraordinară a lui Pelé la sport, evidențiind trăsăturile pozitive ale spiritului sportiv și impactul său durabil asupra noilor generații.

Alte ceremonii au avut loc la Muzeul Pelé din Santos și în orașul natal al fotbalistului, Tres Corações, marcând locuri semnificative din viața și cariera sa. Clubul Santos a organizat, de asemenea, un omagiu la stadionul Vila Belmiro, iar FIFA a adus tribut cu un videoclip ce ilustrează cele mai mari momente ale starului brazilian.

Într-un gest elocvent, un dicționar brazilian a adăugat numele “Pelé” ca adjectiv pentru a descrie o persoană “excepțională, incomparabilă și unică”. Astfel, legendarul fotbalist continuă să trăiască nu doar în amintirile fanilor, ci și în vocabularul care definește excelența.

Articolul precedentInovație în Transportul Public: Giarmata Acordă Gratuități Navetiștilor pentru Dezvoltarea Comunității și Protejarea Mediului
Articolul următorControverse în Jurul Concediilor Medicale ale Adjunctei DSP Timiș: 133 de Zile în Opt Luni, Inclusiv O Săptămână în Tunisia

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.