Acasă Evenimente România, pe Drumul către Spațiul Schengen: Anunțul Premierului Marcel Ciolacu

România, pe Drumul către Spațiul Schengen: Anunțul Premierului Marcel Ciolacu

101
0

 

 

Marcel Ciolacu, premierul României, a făcut un anunț istoric, evidențiind că, după o așteptare de 13 ani, țara va intra în Spațiul Schengen. Premierul a subliniat că există un acord politic solid în această privință, deschizând astfel drumul pentru ca românii să beneficieze de avantajele spațiului Schengen prin calea aeriană și maritimă începând cu luna martie a anului viitor.

Una dintre consecințele notabile ale acestei decizii este creșterea semnificativă a importanței Portului Constanța, care va deveni un hub major în contextul integrării României în acest spațiu european al liberei circulații.

Premierul Ciolacu s-a arătat încrezător că, până în 2024, negocierile pentru includerea frontierei terestre în Spațiul Schengen vor fi finalizate, aducând un beneficiu suplimentar pentru cetățenii români și consolidând conexiunile cu celelalte state membre.

Eforturile depuse în acest proiect național au fost subliniate de premier, recunoscând munca intensă a celor implicați și aducând un elogiu special colegilor din guvern, care au continuat demersurile chiar și atunci când ușa Schengen părea, în trecut, complet închisă. Această veste marchează o etapă semnificativă în evoluția României pe scena europeană, cu impacturi majore asupra mobilității cetățenilor și dezvoltării economice.

Articolul precedentPrimăria Timișoara Aplică Amenzi Drastice pentru Combaterea Abandonului Deșeurilor
Articolul următorAndrei Niță: O Poveste de Curaj și Performanță în Lumea Sportului

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.