Acasă Evenimente Deținere Ilegală de Articole Pirotehnice: O Operațiune de Succes în Comuna Pietroasa,...

Deținere Ilegală de Articole Pirotehnice: O Operațiune de Succes în Comuna Pietroasa, Timiș

80
0

 

Într-o acțiune desfășurată pe 27 decembrie, polițiștii Secției 10 Poliție Rurală Făget, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Făget, au efectuat o percheziție la domiciliul unui bărbat în vârstă de 64 de ani, din comuna Pietroasa, satul Poieni, județul Timiș. Acesta era bănuit că deține și comercializează ilegal articole pirotehnice.

În urma percheziției, au fost descoperite impresionantele 7229 de articole pirotehnice, inclusiv combinații de vulcan și artificii, emițătoare de sunet și seturi variate, cu un grad de periculozitate ridicat. În plus, s-a identificat un recipient suspect cu praf de culoare gri închis, posibil praf de pușcă, și diverse elemente care ar putea fi folosite în confecționarea artizanală de cartușe.

Toate aceste bunuri au fost confiscate în vederea continuării cercetărilor, iar împotriva bărbatului a fost întocmit dosar penal sub acuzația de efectuare a operațiunilor cu articole pirotehnice fără drept, conform Legii nr 126/1995, și nerespectarea regimului armelor și munițiilor.

Acțiunea a fost posibilă datorită colaborării eficiente dintre polițiștii Secției 10 Poliție Rurală Făget și Serviciul de Acțiuni Speciale din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Timiș. Acest succes reprezintă un pas important în asigurarea siguranței comunității locale și prevenirea riscurilor asociate deținerii ilegale a articolelor pirotehnice.

Articolul precedentColaborați pentru Siguranță: Recomandări Cruciale de la RETIM
Articolul următorCopil Găsit în Siguranță de Taximetriști în Dumbrăvița, Timișoara

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.