Acasă Sport Andrei Niță: O Poveste de Curaj și Performanță în Lumea Sportului

Andrei Niță: O Poveste de Curaj și Performanță în Lumea Sportului

166
0

 

🏅 **Andrei Niță – #PortretDeCampion**

Călătoria impresionantă a lui Andrei Niță în lumea sportului și a performanțelor remarcabile începe în 2004, când, la vârsta de 19 ani, se alătură primului grup de Sportivi Lideri organizat la București. În această perioadă, era un tânăr extrem de timid, dar această caracteristică nu l-a împiedicat să devină un adevărat #Campion în diverse discipline.

🇹🇩 La Jocurile Naționale Special Olympics din București, 2004, Andrei a alergat cu Flacăra Speranței alături de regretata Maria Cioncan, colegă hunedoreană. Cu toate că timiditatea era prezentă, Andrei a fost inclus în lotul care a reprezentat România la Jocurile Mondiale de Iarnă Special Olympics Nagano, 2005. Aici, a impresionat la probele de schi alpin și a avut onoarea să poarte Flacăra Speranței în prezența fondatoarei mișcării Special Olympics, Eunice Kennedy Shriver.

🏅 Recunoașterea performanțelor lui Andrei a venit în 2005, când a primit medalia Meritul Sportiv Clasa I din partea Președintelui României, Traian Băsescu. La această ocazie, a avut șansa să îi cunoască pe legendele sportului românesc, Nadia Comăneci și Bart Conner, fiind încurajat și susținut de jurnalistul Cristian Țopescu.

🪂 Pe lângă schiul alpin, Andrei este un sportiv versatil, implicându-se în călărie, tenis de masă, fitness, baschet și înot. Pasional de dansuri populare, pescuit și bucătărie, a câștigat titluri precum Mister Down Popularitate, Mister Down România și Mister Down Chișinău.

🥹 Participarea la emisiunea “Down the road” a adus în prim-plan latura umoristică și curajoasă a lui Andrei. Selecționat în grupul tinerilor cu Sindrom Down, a devenit un exemplu de curaj și determinare.

🙏 Mulțumim lui Andrei și mamei sale, Mery, pentru cei 20 de ani de contribuție la Special Olympics. Marcată de eforturile lui Andrei și ale altor tineri cu Sindrom Down, Mery, profesor și membră în Comitetul Director la Fundația Special Olympics din România, a luptat pentru vizibilitatea, prețuirea și încurajarea persoanelor cu Sindrom Down.

**🏅 De 20 de ani schimbăm vieți prin Sport și Educație.** O poveste de succes, curaj și solidaritate care continuă să inspire și să schimbe destine. Povestea completă a lui Andrei Niță poate fi citită [aici](https://specialolympics.ro/din-copilul-hipoton-introvertit-si-timid-de-ieri-a-devenit-campionul-ambitios-si-competitiv-de-astazi-mariana-nita/).

Articolul precedentRomânia, pe Drumul către Spațiul Schengen: Anunțul Premierului Marcel Ciolacu
Articolul următorSalvatorii Montani: Gata de Acțiune și Pregătiri Intense în Satul Poieni

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.