Acasă Economic Un Pas Înainte pentru Mobilitate: Circulație Deschisă pe Noul Pasaj de pe...

Un Pas Înainte pentru Mobilitate: Circulație Deschisă pe Noul Pasaj de pe Centura de Ocolire Arad

131
0

 

 

 

Astăzi, 21 decembrie 2023, orașul Arad sărbătorește un moment semnificativ pentru mobilitatea sa, deoarece circulația a fost oficial deschisă pe noul pasaj denivelat situat pe centura de ocolire (DN 7, km 540+248) peste linia de cale ferată Arad – București. Pasajul, având o lungime totală de 722 de metri, împreună cu rampele de acces, și o lățime a părții carosabile de 7 metri, aduce beneficii semnificative pentru fluidizarea traficului în zonă.

Lucrările pentru finalizarea pasajului vor continua în prima parte a anului viitor, fără a afecta însă circulația. Contractul pentru ultima etapă a execuției a fost demarat în luna iulie 2022, iar antreprenorul lucrării este SPIC SRL.

Pasajul a fost realizat cu o atenție deosebită la detalii, incluzând lucrări precum curățarea și protejarea grinzilor existente, montarea de grinzi noi, lucrări la infrastructura pasajului și executarea suprastructurii. De asemenea, au fost relocare rețelele electrice de medie și înaltă tensiune, precum și rețelele de apă. În cadrul proiectului, s-a așternut asfalt pe rampe și pe pasaj, s-a amenajat trotuarul, s-a montat parapet și rosturile de dilatație, s-a aplicat semnalizarea rutieră verticală și s-au marcat marcajele rutiere.

Valoarea totală a contractului pentru această amplă lucrare se ridică la 37.064.924,03 lei, inclusiv TVA. Deschiderea circulației pe acest pasaj nu doar îmbunătățește conectivitatea orașului Arad, ci reprezintă și un pas semnificativ spre modernizarea infrastructurii rutiere în această regiune.

Articolul precedentO Zi Specială de Învățare: Elevii Clasei a V-a A, Primari pentru o Zi la Primăria Șag
Articolul următorMagie și Emoție în Comuna Moravița: Primarul Răzvan Brăzdău la Serbările de Crăciun

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.