Acasă Economic Universitatea de Vest din Timișoara Deschide Institutul de Cercetări Avansate de Mediu

Universitatea de Vest din Timișoara Deschide Institutul de Cercetări Avansate de Mediu

268
0

 

 

Astăzi a marcat un moment de referință pentru Universitatea de Vest din Timișoara (UVT), care a inaugurat Institutul de Cercetări Avansate de Mediu (ICAM). Această instituție de cercetare de înaltă calitate se ridică la standarde internaționale și este rezultatul unui proiect ambițios și inovator, co-finanțat din Fondul European de Dezvoltare Regional prin Programul Operațional Competitivitate 2014-2020.

Proiectul, cu codul SMIS 106343, a avut ca scop crearea a minimum 66 de laboratoare de cercetare-dezvoltare, achiziționarea a minimum 14 echipamente de ultimă generație în valoare de peste 100.000 de euro (TVA inclus), și dezvoltarea a minim 2500 de metri pătrați de laboratoare moderne. Această inițiativă își propune să consolideze infrastructura de cercetare din cadrul UVT și să ofere un cadru optim pentru proiecte de cercetare internaționale, implicând specialiști din domenii precum biologia, fizica, matematica, informatica și științele mediului.

Prin finalizarea investiției, proiectul se angajează să implice Universitatea de Vest din Timișoara în cel puțin două proiecte internaționale și să angajeze minim 20 de cercetători noi, transferând în același timp cel puțin 10 cercetători din cadrul UVT către ICAM.

Proiectul, cu o valoare totală de 37.504.626,34 lei, beneficiază de o finanțare nerambursabilă de 28.466.129 lei, din care 24.196.209,65 lei provin din Fondul European de Dezvoltare Regional, iar restul de 4.269.919,35 lei sunt finanțare națională.

ICAM reprezintă nu doar o investiție în infrastructura de cercetare, ci și o sursă de excelență în cercetarea avansată de mediu, situând Timișoara pe harta institutelor de cercetare de prestigiu din Europa.

Mai multe informații despre ICAM și proiect pot fi găsite pe site-ul dedicat: [https://icam.uvt.ro/](https://icam.uvt.ro/). Universitatea de Vest din Timișoara continuă să demonstreze angajamentul său față de cercetarea de înaltă calitate și dezvoltarea continuă în domeniul științelor avansate.

Articolul precedentRaportul de sustenabilitate al IULIUS pe anul 2022 – focus pe mediu și comunitate
Articolul următorDrumul spre Cernăteaz este iluminat!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.