Acasă Evenimente Umilință Inacceptabilă: O Nouă Mamă Externată în Halat și Șlapi

Umilință Inacceptabilă: O Nouă Mamă Externată în Halat și Șlapi

221
0

 

O poveste de umilință și neglijență zguduie comunitatea din Baia Mare, unde o proaspătă mămică a fost externată într-o manieră de-a dreptul șocantă, doar în halat și șlapi, având bebelușul în brațe. Revolta naște întrebări firești despre calitatea îngrijirii medicale și respectul față de pacienți.

Motivul din spatele acestei situații revoltătoare este unul care lasă mult de dorit: personalul medical a decis să o externaze pe femeie la o oră după încheierea programului de la garderobă. O proaspătă mamă, care tocmai a adus pe lume o fetiță sănătoasă, a fost astfel nevoită să parcurgă 120 de kilometri, purtând o cămașă de noapte și având copilul în brațe.

Scuzele ulterioare aduse de managerul spitalului nu atenuează umilința suferită de această femeie. Lipsa personalului medical și a resurselor este invocată ca o justificare, dar nu poate justifica o astfel de neglijare. Faptul că externările se fac până în ora 12:00, în mod obișnuit, din cauza posturilor blocate, arată o deficiență în gestionarea resurselor umane și logistice ale spitalului.

Femeia, internată timp de 3 zile și care tocmai a adus pe lume o fetiță sănătoasă, a trebuit să se confrunte cu umilința de a fi tratată ca un obiect neglijabil, “ca un câine.” Faptul că nimeni nu i-a informat cu privire la ora închiderii garderobei și că nu i s-a oferit nicio soluție acceptabilă reprezintă un eșec major în serviciul medical.

Această poveste șocantă reamintește de necesitatea unei atenții sporite asupra nevoilor și demnității pacienților, în special într-un moment atât de vulnerabil precum după naștere. Managerii instituțiilor medicale trebuie să găsească soluții pentru a asigura că pacienții sunt tratați cu respect și că resursele umane și logistice sunt gestionate eficient, pentru a evita astfel de situații umilitoare.

Articolul precedentMagia Sărbătorilor prinde viață în Comuna Șag: Concert de Colinde pe 22 Decembrie
Articolul următorCFR Timișoara Ușurează Drumul Victoriei: Performanțe Remarcabile pentru Grupa 2016

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.