Acasă Politic Primăria Timișoara deschide Centrul Cultural și Educational Kuncz pentru Comunitate

Primăria Timișoara deschide Centrul Cultural și Educational Kuncz pentru Comunitate

328
0

 

 

Primăria Municipiului Timișoara a inaugurat cu mândrie Centrul Cultural și Educational Kuncz, un spațiu dedicat comunității locale, care vine în întâmpinarea nevoilor a peste 100 de copii și adulți din zonă. Amplasat pe strada Satu Mare, nr. 1A, clădirea, construită pe două nivele, dispune de facilități variate, precum cabinete de consiliere, sală de mese, sală de sport, cabinet medical, loc de joacă și spații de parcare.

Prin acest proiect social, beneficiarii, atât copii, cât și adulți, vor avea acces la o gamă diversificată de servicii menite să contribuie la îmbunătățirea calității vieții. Pentru cei mici, se asigură zilnic o masă caldă, program after-school, activități sportive și culturale, precum și servicii de informare și consiliere psiho-socială. Adulții din zonă vor beneficia de activități de informare și consiliere socială, consiliere psihologică, educație extracurriculară, servicii sportive și sprijin în facilitarea accesului pe piața muncii, orientare vocațională și acces la servicii medicale.

Toate serviciile oferite în cadrul centrului, inclusiv masa caldă zilnică și asistența medicală, sunt furnizate gratuit, având drept scop sprijinirea persoanelor defavorizate și facilitarea integrării sociale.

De asemenea, Centrul Cultural Kuncz va deveni un pol de recreere și relaxare într-un mediu sigur, stimulând participarea activă a comunității la viața publică prin activități culturale. Proiectul se bucură de parteneriate cu Institutul Intercultural, Institutul Francez, Casa de Cultură și Centrul de Proiecte, iar alți operatori culturali vor fi implicați în viitor.

Inițiat de Primăria Municipiului Timișoara în colaborare cu Direcția de Asistență Socială a Municipiului Timișoara și Agenţia pentru Dezvoltare Regională Vest, proiectul a beneficiat de o finanțare totală de 8.314.710,89 lei (TVA inclus), dintre care 6 milioane de lei au fost alocate din bugetul local. Astfel, Centrul Cultural și Educational Kuncz reprezintă un pas semnificativ către dezvoltarea și îmbunătățirea vieții comunității din Timișoara.

Articolul precedentDedeman plătește daune în valoare de 20.000 de mii de euro unei femei, pentru un cui.
Articolul următorStatisticile Timișoarei: căsătorii, nou- născuți și decedați

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.