Acasă Evenimente Fostul Președinte al CJ Vaslui, Dumitru Buzatu, Trimis în Judecată pentru Mita...

Fostul Președinte al CJ Vaslui, Dumitru Buzatu, Trimis în Judecată pentru Mita de Peste un Milion de Lei

196
0

 

 

Un nou scandal zguduie scena politică locală, odată cu trimiterea în judecată a fostului președinte al Consiliului Județean Vaslui, Dumitru Buzatu, într-un dosar complex de corupție, anunțat vineri de către Direcția Națională Anticorupție (DNA).

Dumitru Buzatu, aflat deja în arest preventiv, este acuzat de luare de mită în legătură cu derularea unui proiect finanțat din fonduri europene în anul 2019. Conform procurorilor, în contextul unui contract de achiziție publică pentru reabilitarea și modernizarea unor drumuri din județ, Buzatu ar fi fost implicat în neînțelegeri privind plata facturilor, care se ridicau la aproximativ 3.000.000 de euro.

În perioada 2021-2023, un expert aflat în arest la domiciliu, în cadrul aceluiași dosar, ar fi pretins sume de bani în scopul influențării raportului de expertiză tehnică asupra lucrărilor efectuate de o societate comercială. Prin intermediul acestei manevre, suma totală de 714.000 de lei ar fi fost remisă expertului în două tranșe, iar documentația tehnică adaptată ar fi fost acceptată de factorii decidenți din Consiliul Județean Vaslui.

La data de 22 septembrie 2023, Dumitru Buzatu ar fi primit suma de 1.250.000 lei, reprezentând 10% din valoarea totală a lucrărilor efectuate de societatea comercială menționată.

Reacțiile în comunitate sunt diverse, iar cetățenii cer transparență și o anchetă imparțială asupra acestui caz de corupție la nivel înalt. DNA a instituit măsuri asiguratorii asupra a 20 de bunuri imobile și a dispus sechestrul asupra unor sume de bani, pentru a evita sustragerea acestora de la urmărire.

Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul Vaslui, iar opinia publică urmărește cu atenție evoluția acestui caz de amploare.

Articolul precedentCer Variabil cu Stelu Iordache – Competiția la Giroc a început! Dan Vîrtosu s-a înscris!
Articolul următorDedeman plătește daune în valoare de 20.000 de mii de euro unei femei, pentru un cui.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.