Acasă Politic Copiii sunt o prioritate în comuna Moșnița Nouă

Copiii sunt o prioritate în comuna Moșnița Nouă

226
0

 

Într-un eveniment desfășurat astăzi, 12.12.2023, primarul Florin Octavian Bucur, alături de doamna ministru Natalia Intotero, a semnat contractul de finanțare pentru un proiect vital în comuna Moșnița Nouă. Investiția vizează construirea unui Centru de Zi destinat copiilor aflați în situație de risc de separare de părinți, iar această inițiativă face parte din Programul Național de Redresare și Reziliență, componenta C13 – Reforme sociale.

Valoarea finanțării eligibile este de 1.632.873 lei fără TVA, iar cheltuielile neeligibile sunt estimate la 528.242,88 lei.

Proiectul are în vedere mai multe aspecte esențiale:
– Construcția unui centru de zi care va oferi suport pentru 41 de copii în prevenirea separării de părinți.
– Asigurarea îngrijirii, educației, participării la activități recreative și de socializare, precum și oferirea unei mese calde pentru copiii din grupul țintă.
– Dotarea minimă necesară pentru funcționarea eficientă a centrului.

Locația construcției va fi pe Str. Primăriei din Moșnița Nouă, ocupând o suprafață construită de 412.10 mp, inclusiv 3 săli de clasă, hol, spații administrative, cabinet medical și grupuri sanitare.

În etapele următoare, Biroul Achiziții și Dezvoltare va demara procedurile de licitație pentru Proiectare și Execuție, în timp ce Compartimentul Social va iniția procedurile pentru elaborarea Metodologiilor de identificare a beneficiarilor din grupul țintă care vor beneficia de serviciile oferite de noul centru de zi.

Această inițiativă reprezintă un pas semnificativ pentru comunitatea Moșnița Nouă și evidențiază angajamentul autorităților locale în asigurarea unui mediu sănătos și propice dezvoltării copiilor aflați în situații vulnerabile. #MosnitaNoua #ProiecteLocale #DezvoltareComunitara #InvestitiiPublice

Articolul precedentUn bărbat din Vaslui a mers la primărie să ceară ajutorul de deces în avans! Vezi răspunsul autorităților
Articolul următorBebeluș de 7 luni, victimă a rujeolei, după ce părinții au refuzat vaccinarea

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.